Colaboratorii Moscovei așteaptă un atac ucrainean masiv în sud: Ofensiva va fi precedată de atacuri cu rachete HIMARS

Lansator multiplu de rachete de producție americană, de tip HIMARS. Foto: U.S. Army
Lansator multiplu de rachete de producție americană, de tip HIMARS. Foto: U.S. Army

Regiunea Zaporijea (Zaporoje, în perioada URSS) va fi ținta contraofensivei ucrainene. Cel puțin așa susțin colaboratorii rușilor din regiunea Zaporijea, anexată ilegal de Rusia, în septembrie 2022.

Vladimir Rogov, unul dintre oficialii administrației impuse de Rusia în regiunea Zaporijea, declarat  a declarat pentru presa rusă că Armata ucraineană testează deja reacția militarilor ruși din regiune.

„Declanșarea contraofensivei va fi precedată de bombardamente masive cu rachete ghidate și rachete de tip HIMARS. Apoi vin dronele și lovesc. Apoi urmează vehiculele blindate și de infanterie. Acțiunile care au loc din partea inamicului confirmă cu exactitate intențiile sale de a ataca”, a spus Rogov.

Potrivit acestuia, trupele ucrainene încearcă să exploreze punctele slabe ale liniei de apărare ruse din regiunea Zaporijea. „Ei ne sondează reacția cu bombardamente intense și țintite, cât de repede funcționează apărarea aeriană și altele asemenea”, a confirmat Vladimir Rogov.

 

Ucraina poziționează muniție și combustibil

 

Potrivit colaboratorului, Kievul este bine echipat pentru o contraofensivă. Armata a acumulat suficiente obuze de artilerie și se spune că un volum mare de combustibil și lubrifianți a fost livrat către Zaporijea, ceea ce ar trebui să indice că „această tehnică nu va sta pe loc, ci se va mișca”.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleskiy Reznikov, a declarat , la sfârșitul lunii martie, pentru ziarul polonez Gazeta Wyborcza, că este optimist și, potrivit acestuia, trupele ucrainene vor intra într-o contraofensivă și vor pune capăt războiului. Potrivit acestuia, sunt planificate mai multe atacuri.

Regiunea Zaporijea este una dintre cele patru unități teritoriale din Ucraina pe care Rusia le-a anexat ilegal teritoriului său prin referendumuri nelegitime, care nu sunt recunoscute de cea mai mare parte a comunității internaționale. În același timp, Rusia nici nu controlează aceste zone în întregime, de exemplu, orașele Zaporijea sau Herson, capitalele regiunilor cu același nume, sunt sub controlul Kievului.

 

Bahmut, Avdiivka și Mariinka sunt în epicentrul ostilităților

 

Până la debutul contraofensivei ucrainene, forțele Kievului încearcă să stabilizeze situația de pe front.

Potrivit Statului Major General al Ucrainei, cele trei zone rămân în epicentrul ostilităților. „Inamicul continuă să-și concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive în direcțiile Lîman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka.

În direcția Bahmut, Kievul recunoaște că inamicul încearcă să preia controlul deplin asupra orașului și continuă să-l asalteze.

În ultima zi, peste 60 de atacuri inamice au fost respinse. În ultimele 24 de ore, Rusia a lansat 3 rachete și 29 de lovituri aeriene, a tras 51 de sisteme de incendiu cu rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel