Colaborare neobișnuită Atena-Ankara: Turcia va susține candidatura Greciei pentru un loc în Consiliul de Securitate al ONU

Cele două state s-au înțeles pentru un ”troc” de voturi.

Turcia va vota pentru candidatura Greciei la alegerile pentru membrii nepermanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, ministrul de externe Nikos Dendias și omologul său, a anunțat săptămâna aceasta ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

În schimb, Atena îl va sprijini pe candidatul turc la funcția de secretar general al Organizației Maritime Internaționale (IMO), au anunțat cei doi miniștri.

Dendias și Cavusoglu au avut o întâlnire față în față de 20 de minute în marja Conferinței Donatorilor pentru Turcia și Siria de la Bruxelles, luni după-amiaza devreme.

Este prima dată când cei doi miniștri de externe se întâlnesc după cutremurul din SE Turciei, când Atena a răspuns imediat cu asistență de salvare și Dendias a călătorit în țara vecină pentru a vedea amploarea dezastrului.

Apropierea dintre cele două diplomații europene, este prima după aproape un an de retorică agresivă constantă și amenințări din partea Ankarei față de Atena.

De remarcat este, de asemenea, că încălcările spațiului aerian grecesc de către avioanele de luptă turcești și avioanele de spionaj au încetat după cutremur.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel