„Coaliția europeană de tancuri” se pregătește să transfere în Ucraina aproximativ 80 de Leopard 2

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr
Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr

În acest moment, mai multe state europene discută despre transferul comun al unui total de 80 de tancuri de Leopard 2 către Ucraina pentru a forma cel puţin două batalioane a câte 40 de vehicule fiecare, precizează cotidianul german Spiegel.

Se știe deja oficial că Germania va furniza în prima etapă o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 din depozitele Bundeswehr-ului. Aparent, aceste tancuri vor face parte din același batalion care va include Leopard-urile din Finlanda, Spania și Olanda, toate acestea fiind, de asemenea, în versiunea actualizată A6.

Al doilea batalion ar trebui să fie format din tancurile Leopard oferite de Polonia și Norvegia, care dispun de actualizare la standardul 2A4.

Trebuie remarcat faptul că nici Finlanda, nici Spania, nici Norvegia nu au confirmat oficial că sunt gata să furnizeze în acelaşi timp tancuri Leopard către Ucraina.

Anterior, în mass-media occidentală au apărut informaţii, neconfirmate neoficial, că 12 țări au fost de acord să furnizeze tancuri Ucrainei la ultima reuniune a formatului Ramstein, cu condiția ca Germania să fie de acord în privinţa transferului.

Potrivit SPIEGEL, în seara zilei de 25 ianuarie, președintele american Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul britanic Rishi Sunak ar urma să aibă o discuție telefonică comună pentru a se asigura că există un acord comun în ceea ce privește transferul de tancuri către Ucraina.

După cum știm deja, miercuri, 25 ianuarie 2023, guvernul german a anunțat oficial că susţine demersul transferului de tancuri Leopard 2 către Forțele Armate Ucrainene și de a permite reexportul către alte țări care doresc să facă acest lucru.

De asemenea, Bloomberg susţine că Germania s-a angajat să furnizeze Ucrainei peste 100 de tancuri de luptă Leopard 2, într-un efort comun cu aliații europeni, oferind forțelor Kievului o îmbunătățire semnificativă a puterii de foc pe care o pot desfășura împotriva invadatorilor ruși.

Într-un prim pas, Germania va pune la dispoziție o companie de 14 tancuri Leopard 2 A6 din stocurile deținute de forțele sale armate, a declarat miercuri guvernul cancelarului Olaf Scholz într-o declarație.

Germania are peste 300 de tancuri Leopard operaţionale și mai multe în depozitele armatei. Polonia s-a angajat să trimită o companie de tancuri, dar a declarat că desfășurarea ar avea mai mult sens ca parte a unei coaliţii internaționale. De asemenea, Regatul Unit s-a angajat deja să trimită 14 tancuri Challenger 2 pe linia frontului ucrainean.

Statele Unite au fost deranjate de eforturile Germaniei de a exercita presiuni asupra Washingtonului pe această temă, au declarat săptămâna trecută trei oficiali americani pentru NBC News, după ce Berlinul a semnalat că ar fi mai dispus să furnizeze tancuri dacă Washingtonul ar trimite propriile sale tancuri M1 Abrams în Ucraina.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat reporterilor la Berlin că primele tancuri germane ar putea ajunge în Ucraina în termen de trei luni, probabil prea târziu pentru a contracara o ofensivă rusă, despre care oficialii din domeniul apărării au avertizat că ar putea avea loc chiar luna viitoare.

În ultimele săptămâni, națiunile occidentale au promis că vor furniza mai multe echipamente militare pentru a sprijini Ucraina împotriva invaziei ruse. În special Polonia a făcut presiuni asupra Germaniei pentru a trimite tancuri Leopard în Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel