CNN: SUA ar fi acceptat să transfere Ucrainei lansatoare HIMARS

High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) M142
High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) M142

Potrivit postului CNN, Administrația Biden ar fi acceptat să transfere Ucrainei lansatoare HIMARS. CNN citează surse din cadrul Administrației.

Unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoleak, a declarat că Rusia foloseşte cele mai distructive arme ale sale care nu sunt nucleare, precum lansatoarele multiple de rachete termobarice.

Invocând acest lucru, Kievul insistă să primească din partea Statelor Unite lansatoare multiple de rachete HIMARS, obuzierele oferite până în prezent de SUA armatei ucrainene având o rază de acţiune mult inferioară acestor lansatoare.

Washingtonul s-a arătat până în prezent reticent să transfere Ucrainei lansatoare multiple de rachete, care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri, de teama că Ucraina ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus şi ar putea escalada astfel conflictul.

Totuşi, potrivit mai multor responsabili de la Washington citaţi de CNN, scrie Agerpres, administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi acceptat în cele din urmă ca noul pachet de ajutor militar destinat Kievului să cuprindă şi astfel de lansatoare, dar acestea ar putea fi lansatoare HIMARS în versiunea mai uşoară, cu o rază de acţiune de până la 300 de kilometri. Dar chiar şi acestea ar permite Ucrainei să lovească mai uşor ţinte în interiorul Rusiei.

CITEȘTE ȘI: Polonia achiziționează 500 de lansatoare americane M142 HIMARS. Anunțul vine după suplimentarea sistemelor Patriot

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel