Ciucă: Pericolul destabilizării UE, mai mare ca niciodată. România rămâne alături necondiționat de R. Moldova și de Ucraina în lupta ei pentru libertate

Darius Muresan |
Data publicării:
Nicolae Ciucă și generalul Ion Petrescu, fostul șef al Statului Major al României. Foto: Guvernul României
Nicolae Ciucă și generalul Ion Petrescu, fostul șef al Statului Major al României. Foto: Guvernul României

Președintele PNL Nicolae Ciucă a subliniat în cadrul discursului său de la Congresul Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, că „Europa are nevoie de R. Moldova și Ucraina și vă suntem alături” și a subliniat pericolul destabilizării UE în contextul războiului hibrid pe care Rusia îl poartă.

Bucureștiul a devenit în aceste zile capitala politică a Europei. PNL organizează congresul PPE în care lideri celui mai mare partid politic din UE vor adopta un manifest și își vor desemna candidații la următoarele alegeri europarlamentare. Până în prezent e o certitudine că Ursula von der Leyen va fi susținută și va beneficia de un nou mandat la președinția Comisiei Europene.

În cadrul discursului său de debut Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președintele PNL, parte a PPE, a ținut să sublinieze în mesajul său rolul pe care România l-a avut în sprijinirea Ucrainei încă din prima zi de la declanșarea invaziei neprovocate și sprijinul necondiționat acordat R. Moldova.

Al doilea om în statul român a atras atenția și asupra destabilizării UE în fața războiului hibrid rus prin susținerea partidelor populiste și extremiste.

 

„Pericolul destabilizării UE, mai mare ca niciodată. România rămâne alături necondiționat de R. Moldova și de Ucraina în lupta ei pentru libertate”

 

„Pericolul destabilizării UE în contextul alegerilor care urmează e mai mare ca niciodată și e sprijinit de partide extremiste și populiste. Va trebui să ne concentrăm eforturile pentru a lupta împotriva euroscepticismului la următoarele alegeri. Nu putem lăsa să împrăștie dezinformare și narative periculoase. Pentru acest lucru trebuie să fim uniți. Trebuie să ne protejăm valorile. 

În România am apărat valorile și principiile europene chiar și în situații dificile. Împreună ne-am opus autocrației, extremismului, populismului și folosirea ilegală a forței armate.

Ne-am demonstrat solidaritatea cu vecinii noștri când au avut nevoie mai mare. Din prima zi am fost alături de Ucraina și poporul ucrainean în lupta lor legitimă pentru libertate împotriva agresiunii ruse. Am ajutat de asemenea Republica Moldova să atenueze consecințele acestui război brutal. 

Ne confruntăm cu războiul pe continentul european iar EPP a arătat o conducere foarte pragmatică. Vreau să mulțumesc președintei Ursula von der Leyen și președintei Roberta Metsola pentru angajamentul lor neclintit de a sprijini Ucraina și Republica Moldova”, a conchis Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel