Cisiordania, tactică de descurajare: armata a demolat casa unui atacator palestinian

Casa familiei unui atacator adolescent palestinian în Cisiordania a fost demolată de soldaţi israelieni, a anunţat marţi armata.

Zeci de protestatari palestinieni s-au adunat în faţa casei la Kubar, la nord de Ramallah, în timp ce era demolată. Ei au aruncat cu pietre şi dispozitive incendiare, dar nu au existat informaţii privind răniţi în vreuna dintre părţi, potrivit armatei. Adolescentul de 17 ani a înjunghiat un bărbat israelian de 31 de ani în colonia Adam din Cisiordania la sfârşitul lunii iulie. Victima a murit la spital.

Demolarea caselor, factor de descurajare

Atacatorul, care s-a căţărat pe un gard pentru a intra în colonie şi a rănit grav un al doilea israelian, a fost împuşcat mortal de un alt locuitor din Adam. Practica israeliană de a distruge casele este controversată în virtutea dreptului internaţional şi unele grupuri pentru drepturile omului o numesc crimă de război. Rudele atacatorului sunt de multe ori lăsate fără adăpost. Israelul susţine că este un factor de descurajare important pentru eventualii atacatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy