Ciocnirea elicopterelor Black Hawk HH-60: Nouă militari și-au pierdut viața în urma prăbușirii celor două aeronave în Kentucky

Cele două elicoptere Black Hawk HH-60 ale Diviziei 101 Aeropurtate s-au prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în statul american Kentucky.

Nouă soldaţi au murit după ce două elicoptere ale armatei americane s-a prăbuşit miercuri seară, a declarat joi un purtător de cuvânt, potrivit Agerpres, AFP şi Reuters.

Membrii echipajului, care foloseau ochelari de vedere pe timp de noapte, zburau cu două elicoptere HH-60 Black Hawk, operate de Divizia 101 Airborne a Armatei, când aeronava s-a prăbușit miercuri seara pe un câmp din Kentucky.

HH-60 este o variantă a elicopterului Black Hawk concepută să ofere sprijin pentru diferite operaţiuni militare, inclusiv atacuri aeriene şi evacuări medicale, conform armatei.

"Nouă soldaţi au murit în accident", a confirmat locotenent-colonelul Anthony Hoefler.

Cele două aparate de zbor, care pot transporta fiecare până la 11 persoane, s-au prăbuşit în comitatul Trigg, la nord-vest de Fort Campbell, unde îşi are baza Divizia 101 Aeropurtată.

"Comandamentul îşi concentrează în prezent atenţia asupra soldaţilor şi familiilor lor", a precizat armata într-un comunicat.

Fort Campbell, gazda celei de-a 101-a Divizii Aeropurtate, este una dintre cele mai mari baze militare din Statele Unite. 

Guvernatorul de Kentucky, Andy Beshear, s-a deplasat joi dimineaţă la Fort Campbell "pentru a susţine trupele şi familiile lor după accidentul tragic de noaptea trecută".

Un avion de antrenament al armatei americane s-a prăbuşit în septembrie 2021 în Texas, forţându-i pe cei doi piloţi să se catapulteze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel