Cinism fără limite. Putin, foarte serios: „Trebuie să ne gândim cum să oprim tragedia războiului din Ucraina”

Foto: Vladimir Putin, Kremlin.ru
Foto: Vladimir Putin, Kremlin.ru

Decizia lui Putin de a invada Ucraina în februarie 2022 a dus la cel mai tragic conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial și la cea mai mare confruntare dintre Rusia și Occident de la Războiul Rece.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri la reuniunea G20 al principalelor economii mondiale că este necesar să se gândească cum să se oprească „tragedia” războiului din Ucraina, un conflict pe care Kremlinul l-a provocat, o dată cu invazia începută pe 24 februarie 2022.

Moscova nu a refuzat niciodată să participe la discuțiile de pace cu Kievul, mai spune Putin. În viziunea Kremlinului, negocierile de pace ar însemna că Ucraina trebuie să cedeze toate cele 4 regiuni anexate ilegal de Moscova, în schimbul încetării agresiunii rusești.

Exceptând Crimeea, teritoriu anexat în 2014, Rusia mai controlează aproape 18% din teritoriul Ucrainei. Putin susține că teritoriul anexat face acum parte din Federația Rusă.

Adresându-se liderilor țărilor membre G20 pentru prima dată de la începutul războiului, Putin s-a adresat discursurilor unor lideri care s-au declarat șocați de agresiunea rusă în Ucraina.

„Da, desigur, acțiunile militare sunt întotdeauna o tragedie”, a spus Putin la o întâlnire virtuală a grupului G20, care a fost convocată de premierul indian Narendra Modi.

"Și, desigur, ar trebui să ne gândim cum să oprim această tragedie. Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuțiile de pace cu Ucraina", a adăugat Putin.

Un înalt oficial rus a declarat marți că Moscova nu poate coexista cu actualul guvern de la Kiev și va continua ceea ce a numit o operațiune militară specială pentru „demilitarizarea” Ucrainei.

Ucraina s-a angajat să lupte până când ultimul soldat rus își va părăsi teritoriul, iar aliații săi occidentali au spus că vor continua să sprijine Kievul.

Contraofensiva ucraineană din acest an nu a reușit să obțină câștiguri teritoriale semnificative în lupta împotriva forțelor rusești bine fortificate.

Putin nu a participat la summiturile anterioare ale grupului G20 de la New Delhi anul acesta și la Nusa Dua anul trecut, unde l-a trimis pe ministrul de externe Serghei Lavrov.

În 2021 și 2020, președintele rus s-a adresat participanților la reuniunile la summit de la Moscova. Ultima dată, Putin a participat personal la reuniunea G20 din 2019, desfășurată în orașul japonez Osaka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel