Cincizeci de avioane militare ruseşti vor zbura peste Crimeea în timpul paradei Zilei Victoriei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit biroului de presă al Flotei Ruse de la Marea Neagră, Kremlinul intenționează să organizeze pe 9 mai parade militare la Sevastopol, Kerci și Novorossiysk, la care vor participa peste 50 de de avioane. În timpul paradei, peste 46 de aeronave militare vor zbura peste Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Aeronavele și elicopterele aviaţiei navale și apărarea aeriană a Flotei Ruse a Mării Negre, împreună cu aeronavele din districtul militar sudic, vor participa la parada care celebrează 75 de ani de la victoria Armatei Roşii în al Doilea Război Mondial. 56 de avioane vor zbura peste orașele Sevastopol, Novorossiysk și Kerci, se arată în comunicatul biroului de presă al Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Potrivit biroului de presă, pe 9 mai, 29 de aeronave și elicoptere vor zbura peste Sevastopol, inclusiv avioane multi-rol Su-30SM și Su-27P, avioane de atac Su-25SM, bombardiere Su-24M, Tu-134 , Aeronave An-26 și Be-12, elicoptere Ka-27 și Mi-8, precum și elicoptere ale districtului militar sudic rus. Pe 9 mai, 17 aeronave și elicoptere vor zbura peste strâmtoarea Kerci.

Parade de Zilei Victoriei au avut loc în Crimeea încă din 2014, după ce a fost anexată de Rusia. Paradele sunt organizate pentru a marca victoria Armatei Roșii și a poporului sovietic asupra Germaniei naziste.

În februarie 2014, oameni înarmați, având în uniforme fără însemne, au sosit în Crimeea capturând Consiliul Suprem al Crimeei, Aeroportul Simferopol, strâmtoarea Kerch și alte obiective şi puncte strategice, împiedicând armata ucraineană să ia măsuri. Inițial, guvernul rus a refuzat să recunoască faptul că acești oameni înarmați, cunoscuţi şi ca ''omuleţii verzi'' erau soldați ruși, dar mai târziu președintele Rusie, Vladimir Putin, a recunoscut.

La 16 martie 2014, a avut loc un referendum pentru statutul Crimeei și Sevastopolui, la care oamenii ar fi votat pentru ca peninsula să devină parte a Rusiei. Rezultatul așa-numitului referendum nu este recunoscut de Ucraina, UE şi SUA. La 18 martie, Putin a anunțat „anexarea" Crimeei la Rusia.

Organizațiile internaționale au declarat ilegală anexarea și au condamnat acțiunile Rusiei, iar ţările occidentale au impus Rusiei sancțiuni economice pentru anexarea peninsulei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel