Cinci vehicule de luptă ale armatei ruse, distruse într-un singur loc de Forțele Armate ale Ucrainei (FOTO)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Analiştii OSINT de la ''Ukraine Weapons Tracker'' au publicat pe contul de Twitter o imagine care arată cinci vehicule de luptă ale infanteriei rusești distruse. După cum s-a menționat, aceste vehicule au fost probabil distruse în apropiere de localitatea Avdiivka, în regiunea Donețk. 

Nu se știe ce anume a folosit armata ucraineană pentru a distruge aceste vehicule, dar Forțele Armate ale Ucrainei dispun deja de o serie de sisteme de arme de înaltă precizie pentru a lovi poziţiile forţelor ruse de ocupaţie la distanțe de până la 80 km, chiar şi mai mult.

În ceea ce privește pierderile totale înregistrate de armata rusă la capitolul vehicule de luptă pentru infanterie de tip BMP-1 de la începutul invaziei pe scară largă, conform datelor disponibile public, rușii au pierdut 247 de vehicule militare de de tip BMP-1, dintre care mai mult de jumătate au fost distruse sau avariate, iar 92 au fost capturate de armata ucraineană.

În plus, forţele ruse de ocupaţie au pierdut 21 de vehicule blindate de tip BMP-1AM Basurmanin, o versiune modernizată a clasicului BMP-1 (n.r. 6 dintre ele sunt acum trofeu de război).

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel