Cinci militari ruși și trei civili turci au murit în urma prăbușirii unui avion Be-200 în Turcia

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Be-200, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Be-200, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.08.2021, un avion de tip Be-200 s-a prăbușit în Turcia, provocând moartea a cinci militari ruși, precum și a trei civili turci.

“Pe 14 august 2021, la ora 15.10 (ora Moscovei), un avion rusesc de tip Be-200 s-a prăbușit în apropierea localității Adana, după ce a încheiat o misiune de stingere a incendiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru informare și comunicare în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, care a fost preluat de agenția Interfax.

“La bordul aeronavei se aflau cinci militari ruși, membri ai echipajului, precum și trei civili turci, care le indicau focarele incendiilor. Pentru stabilirea cauzelor incidentului, o comisie a Ministerului rus al Apărării a fost trimisă la locul accidentului”, au precizat reprezentanții ministerului.

Într-o precizare ulterioară, prezentată de agenția Interfax, se arată că toate persoanele aflate la bordul avionului și-au pierdut viața.

Avionul amfibiu Be-200 se afla în Turcia începând din luna iulie, unde ajuta la stingerea incendiilor. Acesta făcea parte din compunerea Aviației navale din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Avionul de tip Be-200CS poate lua la bord până la 12 tone de apă. Rezervoarele acestuia sunt umplute în 14 secunde, în timp de aeronava alunecă pe suprafața apei, cu o viteză de 150-190 de kilometri pe oră. Cu o singură alimentare cu combustibil, avionul poate să arunce asupra focarului incendiului până la 270 de tone de apă.

După cum a informat agenția Interfax, și în anul 2020, două avioane rusești de tip Be-200CS au fost implicate în stingerea incendiilor din Turcia. La solicitarea Ministerului Agriculturii și Silviculturii, echipajele avioaneleor au îndeplinit misiuni de stingere a incendiilor la obiective complexe și de importanță strategică din apropiere de Antalya Izmir și Bodrum.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel