Cimitir al eroilor români, vandalizat în R. Moldova. Pe crucile ostașilor noștri a fost desenată litera „Z” - simbolul invaziei ruse în Ucraina

Cruci ale eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial, vandalizate la cimitirul de la Fălești din Republica Moldova. Sursă foto: Oleg Savva @Facebook via Deschide.md
Cruci ale eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial, vandalizate la cimitirul de la Fălești din Republica Moldova. Sursă foto: Oleg Savva @Facebook via Deschide.md

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău și Inspectoratul General al Poliției al Republicii Moldova condamnă vehement actele de vandalism care au avut loc recent la Cimitirul Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din localitatea Fălești.

„Vandalizarea acestor monumente funerare reprezintă un atac barbar și o provocare la adresa întregii societăți. Condamnăm cu fermitate această acțiune iar instituțiile abilitate ale Republicii Moldova vor investiga aceste cazuri revoltătoare  de vandalism într-un mod cât mai transparent și operativ”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, citat de publicația Deschide.md.

Totodată, IGP anunță că oamenii legii întreprind un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală la identificarea și reținerea persoanelor care au comis infracţiunea de vandalism.

„Inspectoratul General al Poliției condamnă ferm aceste fapte ilicite și provocatoare și întreprinde toate măsurile de localizare și pedepsire a făptașilor. Totodată, IGP a sesizat toate autoritățile competente pentru înlăturarea, în cel mai scurt timp, a semnelor respective”, se menționează în comunicatul IGP.

Amintim că noaptea trecută, persoane necunoscute au desenat pe crucile din cimitir svastica, dar și literele „V” și „Z”, care reprezintă simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Imagini de la fața locului au fost publicate pe Facebook de către fostul deputat socialist Oleg Sava, care scrie că aceasta ar fi o reacție la decizia Parlamentului  de a interzice simbolica de război rusească – panglica Sfântului Gheorghe, literele V și Z.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel