Cifre demne de Afganistan. Colonel ucrainean: Peste 100 de mii de ruși atacă cu forță în regiunea Harkiv - la Kupiansk și Lîman

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicule blindate ale Armatei ruse / ministerul apărarii, facebook
Vehicule blindate ale Armatei ruse / ministerul apărarii, facebook

Peste 100.000 de soldați, peste 900 de tancuri, peste 555 de sisteme de artilerie și 370 de sisteme de artilerie reactivă - acestea sunt forțele uriașe adunate de armata rusă. Plus unități aeriene, unități de mercenari și forțe de apărare teritorială dispuse pe ruta Kupiansk - Lîman.

Comandamentul rus a trimis un număr fără precedent de soldați în nord-estul Ucrainei în orașele Kupiansk și Lîman: peste 100.000 de soldați, peste 900 de tancuri, peste 555 de sisteme de artilerie și 370 de lansatoare de rachete.

Potrivit UPravda, colonelul Serhi Cherevatîi, purtătorul de cuvânt al grupului estic al Armatei ucrainene, a declarat că Rusia are acolo și unități aeropurtate concentrate și cele mai bune unități de infanterie motorizate și se pregătesc să străpungă apărarea ucraineană. „Soldații noștri țin apărarea și nu permit inamicului să ia inițiativa”, a spus Cherevatîi.

Pentru a pune în perspectivă amploarea desfășurărilor de forțe, trebuie spus că, așa cum menționa colonelul Cherevatîi, la apogeul campaniei sale din Afganistan, în anii 80 ai secolului trecut, Armata Roșie sovietică avea aproximativ 120.000 de soldați dislocați în întreaga țară.

”Situația s-a înrăutățit”. Rușii vor să deturneze atenția Armatei Ucrainene

Adjunctul Ministerului Ucrainean al Apărării, Hanna Maliar a declarat deja duminică că trupele ucrainene rezistă avansului forțelor ruse în apropiere de Kupiansk.

„Pe frontul de est, situația s-a înrăutățit oarecum. Inamicul a avansat activ pe Kupiansk timp de două zile consecutive. Suntem în defensivă. Aici au loc bătălii aprige, pozițiile unităților ambelor părți se schimbă dinamic”, a spus Maljarová.

Luni, ea a scris pe Telegram că tacticile rusești sunt previzibile. Potrivit acesteia, forțele ruse de lângă Kupiansk reacționează, așa cum au făcut de mai multe ori înainte, la inițiativa ucraineană și încearcă să deturneze atenția forțelor ucrainene.

„Odată ce luăm inițiativa operațională și începem să mergem înainte, inamicul se activează imediat în alte direcții pentru a distrage atenția și a ne atrage forțele acolo. Același lucru se întâmplă și acum”, a spus ea.

Potrivit acesteia, rușii au intrat în panică din cauza progresului Ucrainei lângă Bahmut. „Pentru că, deși unul gradual, progresul este zilnic și am ocupat aproape toate înălțimile dominante din jurul orașului”, susține Maliar.

 

Rusia a atacat cu drone și rachete partea de sud și de est a Ucrainei

 

Marți noaptea, Rusia a atacat sudul și estul Ucrainei cu drone și rachete de croazieră, inclusiv porturile Odesa și Mîkolaiv.

„Au fost trimise mai multe valuri de drone de atac pentru a uza apărarea antiaeriană și a le dezvălui pozițiile. Apoi au fost trase șase Kalibr din Marea Neagră”, a spus Comandamentul de Sud.

Potrivit acestuia, toate rachetele au fost doborâte, dar fragmente din rachetele doborâte și undele de șoc au deteriorat instalațiile portuare din Odesa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel