CIA a ajutat. Zelenski a supraviețuit unui număr impresionant de tentative de asasinat (The Independent)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a supraviețuit la peste 12 tentative de asasinat de la începutul agresiunii neprovocate a Rusiei în Ucraina, scrie The Independent.

Agenția Centrală de Informații din SUA a ajutat la prevenirea unu număr însemnat de tentative de asasinat, relatează publicația britanică The Independent, care citează mai multe pasaje din cartea lui Chris Whipple, “The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House”.

Acesta susține că, în săptămânile dinaintea invaziei pe scară largă a Ucrainei, șeful CIA William Burns i-a făcut lui Zelenski o vizită secretă. Burns avea instrucțiuni clare de la președintele Biden să furnizeze ”detalii exacte despre conspirațiile ruse”, citează The Independent din cartea lui Whipple.

Publicația adaugă că de la începutul războiului, Zelenski a supraviețuit la peste 12 tentative de asasinat, iar cel puțin două dintre ele au fost prevenite cu succes datorită informațiilor americane, pe care Burns le-a dezvăluit în timpul unei vizite la Kiev.

„Această informație a fost atât de detaliată încât a ajutat forțele de securitate ale lui Zelenski să prevină două tentative la viața lui din partea Rusiei”, scrie Whipple.

Anul trecut, la începutul lunii mai, într-un interviu acordat canalului de televiziune australian Nine Network, Zelenski a spus că au fost dejucate cel puțin 10 încercări de asasinat asupra lui, care erau pregătite de Rusia.

De asemenea, Zelenski a spus că autoritățile au avut un plan de rezervă în cazul uciderii sale. Șeful statului ucrainean spunea că „eram pregătiți și împărțiți - eu, premierul și președintele Parlamentului, în cazul unei eliminări a unuia sau a altuia ... Am împărțit Cabinetul de Miniștrii în două părți - erau două cabinete", spunea Zelenski anul trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel