Choe Son-hui, după declarațiile lui Mike Pence: "Ignorante". Avertisment pentru SUA

Choe Son-hui, adjunctă a ministrului nord-coreean de Externe, l-a numit pe vicepreședintele american Mike Pence "manechin politic" și a avertizat despre o posibilă "confruntare nucleară" în cazul în care diplomația eșuează, potrivit BBC.

În ultimele zile, ambele părți au avertizat că reuniunea Trump-Kim din 12 iunie ar putea fi amânată sau chiar oprită. Choe Son-hui a spus că Phenian-ul nu va "implora SUA pentru dialog" și nici nu va încerca să-i convingă pe oficialii americani să participe la discuții.

Choe Son-hui, într-un articol transmis de agenția de știri KCNA, a spus că Mike Pence a făcut observații neobișnuite și imprudente în presă în ultimele zile, inclusiv comentariile sale conform cărora Coreea de Nord "se poate încheia ca Libia". "Ca persoană implicată în afacerile americane, nu pot suprima surpriza mea față de remarcile ignorante și prostești ale vicepreședintelui american", a spus oficialul nord-coreean.

Choe Son-hui a declarat că Phenianul nu a cerșit discuțiile și a avertizat: "Dacă SUA ne vor întâlni într-o sală de ședințe sau la un summit depinde în totalitate de decizia și comportamentul Statelor Unite".

Consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, a înfuriat și el Coreea de Nord săptămâna trecută, spunând că ar putea urma un "model din Libia".

Summitul de pe 12 iunie, în pericol

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea anula summitul programat pe 12 iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, dacă Washingtonul va continua să ceară unilateral Phenianului să renunţe la arsenalul atomic.

 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel