China va construi un nou submarin strategic cu propulsie nucleară

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a comandat recent un „nou submarin strategic cu propulsie nucleară", potrivit unui articol publicat de Global Times, transmite Janes.

Potrivit articolului publicat în Global Times cu ocazia celebrării celei de-a 71-a aniversări a Armatei Populare de Eliberare (PLAN) China dispune de o serie de „arme noi" care intră în serviciu, inclusiv distrugătorul Type 055, primul portavion construit intern, și noi aeronave de patrulare antisubmarin (KQ-200), dar și un nou submarin.

Articolul nu precizează ce fel de submarin va fi, dar descrierea că este unul "strategic" sugerează că acesta ar putea fi un submarin cu propulsie nucleară și armat cu rachete balistice (SSBN). Totuși, spun specialiștii consultați de sursa citată, este puțin probabil ca acesta să fie primul SSBN Type 096 de nouă generație. În articol se precizează că durata construției primului Type 096 poate fi de până la patru ani iar noul design nu a fost încă dezvăluit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel