China susţine că va sancţiona Lockheed Martin pentru vânzări de arme către Taiwan

Eduard Pascu |
Data publicării:

China va sancţiona compania Lockheed Martin pentru implicare în cele mai recente vânzări de arme ale SUA către Taiwanul revendicat de Beijing, au anunţat marţi autorităţile chineze, amplificând astfel tensiunea în relaţiile oricum dificile cu Washingtonul, relatează Reuters.

Producătorul american de arme este principalul contractant pentru un pachet actualizat de 260 de milioane de dolari pentru rachetele Patriot sol-aer către Taiwan, pe care administraţia americană le-a aprobat săptămâna trecută.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a făcut apel la SUA să nu mai vândă arme Taiwanului "pentru a nu afecta şi mai mult legăturile sino-americane şi pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan". "Pentru a proteja interesele ţării, China a decis să ia măsurile necesare şi să introducă sancţiuni pentru principalul contractor pentru această vânzare, Lockheed Martin", a declarat Zhao Lijian presei, fără a oferi detalii.

Compania nu a răspuns deocamdată la solicitarea de a comenta informaţia, potrivit Reuters. Ca majoritatea ţărilor, SUA nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei democrate mijloacele de a se apăra singură, transmite Agerpres.

China a mai anunţat şi cu alte ocazii sancţiuni similare asupra unor companii americane pentru vânzarea de arme către Taiwan, dar este neclar sub ce formă au fost aplicate. 

reacția Chinei vine la scurt timp după ce Departamentul de Stat american a aprobat o propunere de vânzare către Taiwan a unui pachet de reînnoire a certificării şi modernizare a rachetelor Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3),

Citește și: Lockheed Martin a primit 1,04 miliarde USD pentru Patriot PAC-3. Printre beneficiari se numără şi România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel