China publică o carte albă privind politica sa de apărare naţională

Cristian Soare |
Data publicării:

Biroul pentru Informaţii al Consiliului de Stat din China a publicat miercuri o carte albă privind politica de apărare naţională, a zecea după 1998, informează Xinhua. Este prima lucrare cuprinzătoare de acest gen apărută după cel de-al 18-lea congres al Partidului Comunist Chinez din 2012.

Documentul intitulat "Apărarea naţională a Chinei în noua eră", constând din 27.000 de caractere chinezeşti, este destinat comunităţii internaţionale. Textul este împărţit în şase capitole: situaţia internaţională de securitate, politica defensivă, îndeplinirea misiunilor forţelor armate chineze, reforma apărării şi a forţelor militare, cheltuielile militare şi contribuţia activă la crearea unei comunităţi pentru viitorul comun al omenirii.

Obiectivul fundamental al apărării naţionale a Chinei este, conform cărţii albe, apărarea cu fermitate a suveranităţii, securităţii şi intereselor de dezvoltare naţionale, fără a urmări hegemonia, expansiunea sau sferele de influenţă.

Conform cercetătorului Shi Qingren de la Academia de Ştiinţe Militare a Armatei de Eliberare a Poporului, documentul demonstrează clar caracterul defensiv al politicii.

Cartea albă furnizează informaţii detaliate privind cheltuielile pentru apărare, apreciate ca rezonabile şi corespunzătoare şi arată că procentul din PIB şi din cheltuielile publice alocat apărării rămâne relativ redus, comparativ cu valorile din alte ţări mari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel