China denunţă declaraţia G7 și "intenţiile sinistre ale unor ţări precum Statele Unite"

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a denunţat luni o declaraţie comună a liderilor Grupului celor Şapte (G7) care critică Beijingul în legătură cu o serie de probleme, calificând-o drept o interferenţă gravă în afacerilor interne ale ţării şi cerând grupului să înceteze să o defăimeze, relatează Reuters.

Duminică, liderii G7 au criticat China în legătură cu nerespectarea drepturilor minorităţii musulmane în regiunea Xinjiang, au cerut Hong Kongului să menţină un grad ridicat de autonomie şi au subliniat importanţa păcii şi stabilităţii de-a lungul Strâmtorii Taiwan, transmite Agerpres.

Ambasada Chinei la Londra a declarat că este puternic nemulţumită şi se opune ferm menţiunilor referitoare la Xinjiang, Hong Kong şi Taiwan, care denaturează faptele şi expun "intenţiile sinistre ale unor ţări precum Statele Unite".

În timp ce pandemia de COVID-19 încă loveşte şi revenirea economiei globale este lentă, comunitatea internaţională are nevoie de unitate şi cooperarea tuturor ţărilor, mai degrabă decât de puterea politică a "unui grup restrâns" ce seamănă diviziune, a adăugat aceasta.

China este o ţară iubitoare de pace ce pledează pentru cooperare, dar "fără interferenţă în afacerile interne ale Chinei, reputaţia Chinei nu trebuie defăimată şi interesele Chinei să nu fie încălcate", subliniază ambasada.

"Ne vom apăra cu fermitate suveranitatea naţională, interesele de securitate şi dezvoltare şi vom lupta hotărât împotriva a tot felul de nedreptăţi şi încălcări impuse Chinei", a mai menţionat ambasada.

G7 ar trebui să facă mai multe lucruri care să favorizeze promovarea cooperării internaţionale în loc să creeze artificial confruntare şi fricţiune, conchide misiunea diplomatică chineză. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel