China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda

H.D. Hartmann |
Data publicării:

China și Thailanda au semnat un acord prin care o companie chineză de construcții navale va construi o navă de război de tip platformă de aterizare Type 071E (LPD) pentru Forţele Navale ale Thailandeze, o mișcare care arată o cooperare aprofundată în domeniul comerțului cu arme între cele două țări, a declarat un expert militar chinez. 

China și Thailanda au semnat acordul la Beijing luni. Acest acord marchează, de asemenea, pentru prima dată când China a exportat un LPD, se arată în comunicat.  Type 071E (LPD) este o navă de război de 20.000 de tone, care poate transporta personal și echipamente de luptă, inclusiv nave de aterizare cu perne de aer (LCAC), vehicule de asalt amfibie, tancuri și elicoptere. Acesta face parte din principalele echipamente de luptă folosite de Armata de Eliberare a Poporului din China.

Thailanda ar putea folosi nava de război pentru a conduce misiuni de transport naval, sporind capacitatea de desfășurare a trupelor din țară în marea liberă. Poate fi folosit și în scopuri civile, cum ar fi misiunile de salvare post dezastrelor naturale precum și cu caracter umanitar general, deoarece, ca platformă navală mare, poate transporta bunuri de salvare și a scoate victimele din zonele de dezastru, a spus Wei.

Varianta de Type 071 pentru Thailanda se numește Type 071E, E-ul însemnând posibil „export”. Tipul 071E a fost integrat cu mai multe îmbunătățiri și actualizări majore ”și este„ mai avansat în tehnologie și mai puternic în performanțe cuprinzătoare decât LPD-ul integrat PLA Type 071. Tipul 071 de 689 de metri, 25.000 de tone, poate adăposti 600-800 de militari în funcție de misiune, precum și două ambarcațiuni de aterizare transportate pe carcase montate pe suprastructura să. Nava are un doc care poate lansa și recupera până la patru nave de aterizare tip 726, amortizate cu aer. De asemenea, poate transporta până la patru elicoptere mari în hangarele sale și are două locuri de aterizare pentru elicoptere.

Poate fi o versiune personalizată bazată pe nevoile marinei thailandeze, dar nu va avea schimbări semnificative comparativ cu cele comandate p eplan intern de armata chineză. Thailanda operează alte arme chineze precum rezervoarele VT4 fabricate de China North Industries Corporation (NORINCO). China a lăsat să se înțeleagă că această nouă cooperarea comercială de arme între cele două țări va deveni din ce în ce mai profundă, iar Thailanda ar putea achiziționa și mai multe arme chineze precum LCAC, vehicule de asalt amfibie și elicoptere care ar putea să se potrivească tipului 071E.

Thailanda este un aliat regional al Statelor Unite, fiind desemnat un aliat major non-NATO în 2003

Cu toate acestea, la fel ca majoritatea celorlalte națiuni din regiune, are și legături strânse cu China. Forțele thailandeze operează tancuri construite din China și transportatori de personal blindat, iar țara intenționează să achiziționeze submarine construite din China. În prezent, Marina Tailandeză are submarinele diesel Yuan Class S26T în construcție în China. Armata thailandeză efectuează, de asemenea, exerciții cu forțele aeriene și navale chineze, forța aeriană a Armatei de Eliberare a Persoanelor desfășurând recent luptători din Chengdu J-10 și avioane de avertizare timpurie în nordul Thailandei pentru ultima serie a exercițiilor Falcon Strike.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel