China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului

Darius Muresan |
Data publicării:

Biroul de reprezentare al guvernului chinez în Hong Kong a calificat sâmbătă drept "barbare şi grosiere" sancţiunile impuse de Statele Unite la adresa mai multor lideri din acest teritoriu.

"Intenţiile nefaste ale politicienilor americani de a susţine persoane care sunt antichineze şi de a provoca dezordine în Hong Kong au fost dezvăluite în adevărata lor lumină", a indicat biroul citat într-un comunicat de presă.

Totodată, un înalt responsabil din Hong Kong a declarat că sancţiunile impuse de SUA împotriva a 11 lideri din teritoriu sunt "sălbatice şi nerezonabile" şi a avertizat că aceste măsuri vor avea consecinţe pentru companiile americane.

"Acest tip de sancţiuni care vizează responsabili şi conducători din alte ţări sunt sălbatice, disproporţionate şi nerezonabile", a apreciat secretarul pentru comerţ din Hong Kong, Edward Yau, potrivit ageției AFP, citată de Agerpres. "Dacă Statele Unite conduc unilateral acest tip de acţiune nerezonabilă, acest lucru va sfârşi prin a afecta companiile americane", a adăugat el.

Washingtonul a anunţat vineri instituirea de sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, printre care şi şefa executivului Carrie Lam, acuzaţi că încearcă să restrângă autonomia teritoriului, precum şi "libertatea de expresie sau de reuniune" a locuitorilor fostei colonii britanice.

Printre cei vizaţi de sancţiuni se află şi comisarul poliţiei din Hong Kong, Chris Tang, şi ministrul justiţiei din executivul din Hong Kong, Teresa Cheng. În urma deciziei, bunurile lor de pe teritoriul SUA sunt îngheţate şi se instituie restricţii severe asupra tranzacţiilor de afaceri cu aceştia. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel