China acuză Statele Unite că promovează ’’o mentalitate a Războiului Rece’’

S.I. Catalin |
Data publicării:

China a denunţat luni ''o mentalitate a Războiului Rece'' în afirmaţiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului şi a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o ''nouă viziune a autoritarismului''.

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunţat ''atacurile rău intenţionate şi lipsite de fundament'' ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut ''să renunţe la prejudecăţile ideologice şi la mentalitatea depăşită a Războiului Rece''.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează ţări vecine şi 'îi omoară pe opozanţii politici', dar şi cu China, acuzată că oferă o 'nouă viziune a autoritarismului', notează AFP.

,,Naţiunile libere şi occidentale au responsabilitatea de a descuraja ţări precum China, Rusia şi Iran să ne ameninţe poporul'', a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui ''să apere ceea ce a fost câştigat atât de greu în 1989'' şi ''să conştientizeze că suntem într-o competiţie de valori cu naţiuni care nu sunt libere'', a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel