China acuză Statele Unite că promovează ’’o mentalitate a Războiului Rece’’

S.I. Catalin / 12 noi 2019 / 09:13

China a denunţat luni ''o mentalitate a Războiului Rece'' în afirmaţiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului şi a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o ''nouă viziune a autoritarismului''.

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunţat ''atacurile rău intenţionate şi lipsite de fundament'' ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut ''să renunţe la prejudecăţile ideologice şi la mentalitatea depăşită a Războiului Rece''.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează ţări vecine şi 'îi omoară pe opozanţii politici', dar şi cu China, acuzată că oferă o 'nouă viziune a autoritarismului', notează AFP.

,,Naţiunile libere şi occidentale au responsabilitatea de a descuraja ţări precum China, Rusia şi Iran să ne ameninţe poporul'', a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui ''să apere ceea ce a fost câştigat atât de greu în 1989'' şi ''să conştientizeze că suntem într-o competiţie de valori cu naţiuni care nu sunt libere'', a adăugat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy