China a folosit, într-o operațiune civilă, noua dronă BZK-005 de altitudine medie, cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Populară chineză a prezentat noua dronă BZK-005 de altitudine medie și cu rază lungă de acțiune, transmite Jane.

Comandamentul Central de Operații din China a anunțat pe 23 martie că drona BZK-005 a fost desfășurată în nord vestul provinciei Shaanxi sub comanda Brigăzii 83 a Armatei Populare pentru a ajuta la lupta împotriva unui incendiu violent de vegetație care a cuprins o mare parte din provincie.

Drona este echipată echipamente electro-optice, senzori infraroșu și radar cu diafragmă. Aceste echipamente au permis străpungerea norului de fum care se ridica până la 4 km în atmosferă pentru coordonarea pompierilor de la sol în lupta cu focul. Mai mult, echipamentele și inteligența artificială au făcut previziuni analizând mișcarea maselor de aer privind posibilitatea de propagare a incendiului și astfel au fost evitate pierderile de vieți omenești.

Vehicului aerian fără pilot a fost dezvoltat de Institute of Electronics of the Chinese Academy of Sciences (IECAS) și poate transporta echipamente cu greutăți între 5 și 100 de kilograme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel