Chiar și după cel mai puternic atac aerian de la începutul invaziei, Rusia mai are peste 100 de rachete Kalibr pe nave din trei mări

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Marți, 15 noiembrie, Rusia a atacat Ucraina cu 96 de rachete de croazieră, rachete antiaeriene, drone de atac Shahed și alte drone.

Moscova a cheltuit între 500 de milioane și un miliard de dolari pentru atacul masiv de ieri asupra infrastructurii ucrainene.

Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina a prezentat bilanțul atacului rusesc de marți. Astfel, pe 15 noiembrie, Rusia a atacat Ucraina cu 96 de rachete de croazieră, rachete antiaeriene, drone de atac Shahed și alte drone.

”Conform informațiilor actualizate, pe 15 noiembrie 2022, invadatorii au atacat Ucraina cu 96 de rachete de croazieră aeriene și maritime (Kh-101, Kh-555, Kalibr), rachete aeriene ghidate Kh-59, drone atac Shahed-136, Shahed-131, drone „Orion” și „Orlan-10”.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât:

  • 75 de rachete de croazieră (Kh-101, Kh-555, Kalibr),

  • 2 rachete aeriene ghidate Kh-59,

  • 10 drone Shahed-136/131,

  • un UAV Orion" și

  • un "Orlan-10".

Astfel, acesta este cel mai masiv atac cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei din 24 februarie 2022.

 

Rusia mai are peste 100 de rachete Kalibr în Mediterană, Caspică și în Marea Neagră

 

Forțele Navale ale Forțelor Armate Ucrainene au precizat că, potrivit informațiilor de care dispun, Rusia are 8 nave în Marea Neagră, inclusiv un transportator de rachete de croazieră de tip „Kalibr” cu o salvă totală de până la 4 rachete, iar în Marea Mediterană și Marea Caspică, sunt staționate nave cu peste 100 de rachete „Kalibr”.

În Marea Mediterană, Rusia deține 10 nave, dintre care 5 transportoare de rachete de croazieră „Kalibr” cu o salvă totală de 76 de rachete, iar în Marea Caspică există 3 nave purtătoare de „Kalibr” cu o salvă totală de 24 de rachete.

În Marea Azov, inamicul continuă să controleze comunicațiile maritime, menținând până la 1 navă în serviciu de luptă, se mai arată în comunicatul Marinei ucrainene.

UPDATE: Pe 17 noiembrie, Rusia a transportat până la 6 nave în Marea Neagră, inclusiv 3 nave cu rachete „Kalibr”, cu un total de până la 20 de rachete, se arată în raportul Forțelor Navale ale Armatei ucrainene.

 

Rusia a cheltuit marți între 500 de milioane și un miliard de dolari pentru a ataca infrastructura ucraineană

 

În timpul atacului masiv cu rachete de marți, 15 noiembrie, forțele de ocupație ruse au lansat pe teritoriul Ucrainei rachete și drone în valoare de la jumătate de miliard până la un miliard de dolari, scrie Pravda.

Potrivit Forbes, costul unei rachete Kalibr este de 6,5 milioane de dolari. Racheta de tip Kh-101 costă 13 milioane de dolari , iar racheta Kh-555, conform datelor din surse deschise, costă 7,5 milioane de dolari.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: Android (Magazin Play) iOS (App Store)

În consecință, Rusia a cheltuit între 500 de milioane de dolari și 960 de milioane de dolari doar pentru rachetele de croazieră. 

Potrivit Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei , o rachetă ghidată Kh-59 costă 300.000 USD, prin urmare, cele două rachete doborâte costă 600 de mii de dolari. Prețul dronelor nu a fost calculat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel