Chiar și avariate pe câmpul de luptă, tancurile Leopard continuă să facă victime în rândul militarilor ruși (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În încercarea lor de a pune mâna pe vehiculele blindate occidentale, ocupanții ruși continuă să piară în număr mare fiind atacați de armata ucraineană. În pofida numeroaselor declarații ale propagandiștilor ruși despre imperfecțiunile tancurilor occidentale, Rusia are un interes semnificativ pentru acestea. Acest lucru se datorează atât pentru a-și demonstra propriul succes, cât și din dorința de a explora tehnologiile occidentale. Pentru a obține ''trofeul mult râvnit'', armata rusă își trimite soldații în misiuni riscante, care se termină adesea cu pierderi de vieți omenești.

Această situație este bine evidențiată de materialul video publicat de unitatea ucraineana ''Company Group Team'', care arată cum lunetiștii săi trag asupra infanteriștilor ruși care încercau să se apropie de un Leopard 2A6 ucrainean abandonat în apropiere de Stepove.

Numai în timpul acestui incident, lunetiștii unității au ucis cinci ruși care încercau să se apropie de tancul avariat.

Un episod similar a avut loc pe 17 martie lângă Kreminna, unde miltarii ruși au reușit să intre într-un Stridsvagn 122 abandonat (o versiune suedeză a tancului Leopard 2A5).

Pentru a scoate vehiculul de 62 de tone de pe câmpul de luptă, rușii au folosit două vehicule blindate de recuperare BREM-1 pentru a-l tracta. Atunci au fost lovite de drone FPV.

Imaginile arată cum o lovitură în zona motorului imobilizează ambele vehicule și le dă foc. Echipajele au reușit să scape, dar echipamentul lor și tancul ucrainean au rămas pe câmpul de luptă.

Cu toate acestea, ''trofele militare'' râvnite de ruși nu sunt doar tancurile Leopard, ci și tancurile americane M1 Abrams, care sunt prezentate cu fast de propagandă rusă atunci când ruşii le distrug.

Pe 20 martie, ofițerii ruși au trimis o întreagă unitate de forțe speciale pentru a realiza o înregistrare video în interiorul unui tanc abandonat care fusese lovit la începutul lunii, în apropiere de oraşul ucrainean Berdichiv. După ce au filmat videoclipul, au abandonat imediat vehiculul și s-au retras.

Cu toate acestea, în spatele unor astfel de acțiuni de succes se află și cele care s-au soldat cu un număr de morți din cauza artileriei și a dronelor ucrainene. Materialul video de mai jos prezintă șase militari ruși care au avut ghinionul de a fi uciși.

Trebuie menționat faptul că toate tancurile prezentate nu au fost distruse complet, în ciuda numeroaselor atacuri. Este foarte probabil că, dacă forțele ucrainene vor avansa, acestea vor fi recuperate și reparate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel