Chiar dacă înregistrează tot mai multe pierderi pe front, forțele rusești accelerează ritmul operațiunilor ofensive în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.
Colaj foto războiul din Ucraina. Sursa foto: Bukinfo.com.ua.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au concluzionat că trupele rusești desfășoară rapid operațiuni ofensive în întreaga zonă de război din Ucraina, în timp ce "atenuează pierderile probabile de personal și echipamente în creștere".

ISW a precizat că generalul Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR), a declarat că Ucraina se așteaptă ca activitățile ofensive rusești să se intensifice la sfârșitul primăverii și începutul verii.

În plus, analiștii au precizat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că eforturile ofensive primare ale Rusiei ar putea începe la sfârșitul lunii mai sau în iunie.

"ISW a observat recent că forțele rusești au intensificat ritmul operațiunilor lor ofensive în întregul teatru, inclusiv prin desfășurarea unui asalt mecanizat de mărimea unei companii întărite spre Chasiv Yar la 4 aprilie, și continuă să evalueze că armata rusă pare să atenueze cu succes pierderile probabile de personal și echipamente".

Zelenski și oficiali militari ucraineni de rang înalt au avertizat recent că întârzierile în acordarea asistenței de securitate au făcut ca Ucraina să cedeze inițiativa pe câmpul de luptă Rusiei și că Armata ucraineană nu poate planifica o contraofensivă sau o apărare de succes decât dacă are certitudinea când și ce fel de ajutor va obține Ucraina.

ISW continuă să evalueze că întârzierile în ceea ce privește asistența de securitate occidentală forțează Forțele Armate Ucrainene să ia decizii dificile cu privire la prioritizarea anumitor aspecte ce țin de apărare în detrimentul contracarării inițiativei militare a Rusiei sau a planificării unor viitoare operațiuni de contraofensivă, în timp ce dezbaterea din SUA cu privire la asistența militară continuă.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se va întâlni cu oficiali chinezi în China pe 8 și 9 aprilie, în contextul în care Occidentul a avertizat că Beijingul ajută tot mai mult baza industrială de apărare a Rusiei și chiar furnizează informații din satelit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel