Cheltuielile militare secrete ale Rusiei au ajuns, în 2019, la 3% din PIB

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În 2017, cheltuielile secrete ale Rusiei pentru achiziționarea de arme și proprietate intelectuală s-au ridicat la 4,85 trilioane de ruble (64 miliarde de dolari), sau 5,3% din PIB-ul țării, scrie RBC, care citeaza datele Serviciului Federal de Statistică privind conturile naționale ale Rusiei în perioada 2014-2018, transmite paginaderusia.

În 2017 s-a atins vârful comenzilor de stat în domeniul apărarii. În comparație cu anul 2016, cheltuielile considerate clasificate au crescut cu 5,8%. În același timp, ponderea costurilor ascunse din PIB-ul total a rămas la același nivel – de peste cinci la sută.

În ciuda creșterii nominale a programului comenzilor de stat în sectorul apărării cu 5-7 la sută anual, ponderea din PIB a cheltuielilor pentru armament scade treptat, notează publicația. Așadar, în 2018, ponderea cheltuielilor pentru apărare a scăzut la 3,2% din PIB. În 2019 și 2020, va fi de aproximativ trei la sută.

Conform raportului Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), Rusia ocupă locul șase în ceea ce privește cheltuielile cu apărarea.

Vezi și: Raport SIPRI 2019. Numărul actualizat de focoase nucleare la nivel mondial

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel