Charles Michel nu mai e atât de optimist privind aderarea României la Schengen. Aderarea se joacă până în ultima clipă

Darius Muresan |
Data publicării:
Parlamentul European
Parlamentul European

Atacurile ruseşti asupra infrastructurii Ucrainei şi riscul unui nou val de refugiaţi de război dinspre această ţară ar putea avea un impact asupra dezbaterii privind extinderea spaţiului Schengen, afirmă preşedintele Consiliului European, Charles Michel. 

Într-un interviu publicat azi de un cotidian ceh și citat de Rador, Charles Michel a spus că acum câteva luni, era mai optimist cu privire la un acord unanim al statelor europene asupra intrării Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, însă "acum, când chestiunea urmează să fie decisă, atmosfera este diferită".

Amintim că joi, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne este aşteptat să se pronunţe asupra aderării Bulgariei, Croaţiei şi României la spaţiul Schengen. Guvernul olandez a transmis că se opune aderării Bulgariei, iar cel austriac că se opune aderării Bulgariei şi României, ambele guverne invocând presiunea migraţiei ilegale.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu, președinta Senatului, atrage atenția că România nu e sursa migrației din Austria.

"România nu este sursa migraţiei din Austria şi nici rută de tranzit pentru migraţia din această ţară", afirmă preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Aflată în vizită în Austria, unde a discutat cu preşedintele Consiliului Federal al Republicii, Alina Gorghiu a arătat că şi cifrele Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă confirmă că ţara noastră nu este generatoare de migraţie ilegală.

Preşedintele interimar al Senatului a mai spus, în context, că România este îndreptăţită să obţină un sprijin unanim pentru adoptarea deciziei de aderare la Schengen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel