Challenger 3 se vrea a fi cel mai bun tanc al NATO. Contribuţia industriei germane la modificarea tancului britanic este semnificativă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) – un joint venture rezultat din asocierea dintre compania BAE Systems din Marea Britanie și cea mai mare companie de aparare germană Rheinmetall – a prezentat recent, la expoziția de apărare DSEI-2021 din Marea Britanie, o versiune prototip a tancului britanic Challenger 3.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog – care a prezentat imagini în exclusivitate de la expoziția de apărare DSEI-2021 – joint venture-ul RBSL a susţinut că Challenger 3 ar urma să fie cel mai bun tanc din NATO.

Challenger 3 este programul militar pentru proiectarea unui tanc de generaţia a III-a, aflat în prezent în etapa de dezvoltare. Challenger 3 nu va fi un tanc construit de la zero, ci mai mult un pachet de actualizări pe care consorţiul militar germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land în va aduce tancurilor britanice Challenger 2.

Tancul Challenger 3 are urma să aibă o turelă complet nouă, cu o carenă complet îmbunătățită. Cea mai semnificativă schimbare pe care o aduce pachetul de actualizării Challenger 3 la Challenger 2 este înlocuirea armamentului principal – trecerea de la un de 120 mm L30A1 Rifled la un tun de 120 mm L55A1 cu alezaj neted (care în sine este o versiune modernizată a L55 montat pe tancurile Leopard 2 A6 / A7).


Concernul RBSL va moderniza 148 de tancuri în varianta “Challenger 3”

 

Pe 7 mai, concernul Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a semnat contractul cu Ministerului Apărării din Marea Britanie pentru modernizarea a 148 de tancuri principale de luptă “Challenger 3”.

Se consideră că programul va aduce îmbunătățiri semnificative vehiculului și va oferi armatei britanice o capacitate de luptă de primă clasă, cu realizare în Marea Britanie. Producția va începe în 2021, iar furnizarea primelor tancuri este planificată pentru 2027.

 

Tancul Challenger 3 primeste sistemul activ de protecite TROPHY

 

Noul tanc principal de luptă al armatei britanice, Challenger 3, va fi echipat cu sistemul activ de protecție TROPHY. Conform informațiilor publicate de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems, la 24 iunie 2021, sistemul său de protecție activă Trophy (APS) pentru vehiculele blindate a fost selectat de către Ministerul britanic al Apărării pentru următoarea fază a programului militar Challenger 3 MBT.

După cum se poate observa şi în imaginile prezentate mai sus, versiunea prototip a tancului Challenger 3, care a fost prezentată la expoziția de apărare DSEI-2021, a venit echipată cu sistemul activ de protecție TROPHY.

Alegerea acestui sistem activ de protecţie (APS) este rezultatul unui studiu efectuat de Ministerul britanic al Apărării ca parte a unui program de modernizare a tancurilor britanice, condus consorţiul militar Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel