Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a. Funeraliile de stat s-au încheiat: Regele Charles cu lacrimi în ochi. Urmează ultima etapă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

La funeraliile de stat de la Westminster Abbey au participat peste 2.000 de invitaţi.

Ceremonia de înmormântare, care se desfăşoară între 10:00 şi 18:30 GMT, începe cu funeraliile de stat la Westminster Abbey, la care participă peste 2.000 de invitaţi, printre care sute de demnitari străini şi capete încoronate.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a plecat luni, ora 14.15 (ora României) de la Abaţia Westminster, unde s-a desfăşurat serviciul religios pentru funeraliile suveranei.

Coroana care împodobește sicriul a fost realizată din flori solicitate special de regele Charles al III-lea și conține un mesaj personal de la noul monarh.

Sicriul a fost scos din Westminster Abbey și pus pe o trăsură de stat pentru o procesiune prin Whitehall până la Wellington Archaea.

La sfârşitul slujbei de la abaţie s-au păstrat două minute de reculegere la nivel naţional, apoi s-a intonează imnul naţional "God Save the King".

Urmează o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Prinţul George şi prinţesa Charlotte au fost prezenţi luni în cortegiul funerar de la Londra, mergând în spatele sicriului străbunicii lor regina Elisabeta a II-a, înainte ca acesta să fie transportat în interiorul Abaţiei Westminster unde au avut loc funeraliile regale, informează AFP și Agerpres.

Mii de persoane care doresc să asiste la funeraliile reginei Elisabeta a II-a nu vor ajunge la procesiune din cauza unei întreruperi a transportului feroviar, informează DPA şi PA Media. Toate liniile dintre Paddington în vestul Londrei şi Reading în comitatul Berkshire sunt blocate din cauza avarierii cablurilor electrice exterioare, a anunţat compania Network Rail.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel