Până la hubul din România, Polonia devine „operațională”: Tancurile Leopard 2 care nu vor putea fi reparate pe frontul din Ucraina vor ajunge la polonezi

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele occidentale încearcă să nu lase nimic la voia întâmplării și pregătesc cu grijă viitoarea acțiune de luptă de pe fontul din estul/sudul Ucrainei.

Deja o bună parte din tancurile occidentale sunt deja Ucraina, iar componenta logistică este și ea luată în calcul de planificatorii militari.

Astfel, centrul de mentenanță din Polonia pentru tancurile Leopard 2 primite de Ucraina de la statele Alianței, va fi operațional începând de luna viitoare, a raportat PolskieRadio, care îl citează pe ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak.

Tancurile care nu vor putea fi reparate pe front vor fi repuse în stare de funcționare la uzina Bumar-Labedy din Glywice.

În timpul unei vizite comune la fabrică cu prim-ministrul Mateusz Morawiecki, șeful ministerului apărării a declarat: „Tancurile Leopard 2A4 și 2A6, care luptă în Ucraina, vor fi întreținute și reparate la uzina Bumar-Łabędy din Glywice. Centrul de service va fi operațional în luna mai.”

Blaszczak a adăugat că crearea unei baze pentru Leopard 2 va contribui la crearea de noi locuri de muncă în Glywice.

Uzina Bumar-Labedy nu a fost aleasă la întâmplare ca centru de mentenanță - acolo fiind întreținute și reparate tancurile poloneze Leopard 2A, și tot acolo au fost reparate și îmbunătățite tancurile T-72, pe care Polonia le-a predat anterior Forțelor Armate ucrainene.

 

Rheinmetall deschide la Satu Mare un centru logistic pentru echipamentele trimise în Ucraina

 

Producătorul german de arme Rheinmetall intenționează să construiască un centru de întreținere și logistică la Satu Mare pentru armele folosite pe frontul din Ucraina.

Hub-ul logistic ar urma să fie situat în apropierea graniței cu Ucraina și va deservi obuziere autopropulsate, vehicule de luptă de infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs și camioane militare.

Totuși, ministrul economiei Florin Spătaru spune că nu a primit încă o astfel de solicitare de la Rheinmetall, ”dar avem solicitări din partea mai multor țări în a dezvolta centre de mentenanță regionale.(…) Vom face centrul de mentenanță, de exemplu, pentru transportoarele Piranha”, a declarat ministrul, într-un interviu pentru Europaliberă.

 

Mare parte din tancurile occidentale au ajuns în Ucraina

 

Guvernul Germaniei, care deține licența de export a tancurilor Leopard, a aprobat în ianuarie transferul acestora în Ucraina. Germania a fost de acord cu transferul a până la 178 de tancuri Leopard 1A5; numărul exact va depinde de starea tehnică a tancurilor. 

În iunie anul trecut, Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann (KMW) au înființat un centru de service similar în Lituania. Acolo sunt reparate vehicule ale forțelor armate lituaniene și ale trupelor NATO staționate în statele baltice.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel