Celulă de criză la MAE după răpirea unor marinari români în Golful Guineea

Eduard Pascu / 12 Martie 2021 / 15:29
Nava Davide B  Sursa foto: Vessel Finder
Nava Davide B Sursa foto: Vessel Finder

O celulă de criză interinstituţională a fost convocată pentru a analiza şi verifica informaţiile potrivit cărora, joi, ar fi fost răpiţi mai mulţi navigatori de pe vasul "Davide B", în largul coastelor statului Benin, în componenţa echipajului fiind şi cetăţeni români, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri", arată MAE, transmite Agerpres.

Reprezentanţii ministerului reiterează recomandarea ca "tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia".

Golful Guineea este cunoscut ca fiind cea mai periculoasă zonă de piraterie din lume. 90% din cazurile de răpire a echipajelor navelor au loc în această zonă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy