Cel puțin 18 persoane ucise în două zile atacurile teroriste din Mali și Burkina Faso

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Surse guvernamentale și de securitate au declarat că militanți extremiști au ucis, miercuri și joi, cel puțin 18 persoane în atacuri executate în nordul Burkinei Faso și în centrul Mali.

Atacurile militanților afiliați la Al Qaeda și ISIS sunt frecvente în cele două țări din Africa de Vest, unde aceștia și-au extins prezența în ultimii ani, în pofida prezenței a peste 15.000 de de militari din forțele ONU de menținere a păcii și a 5.100 de soldați francezi.

Ciadul a anunțat săptămâna aceasta că va disloca 1.200 de militari în regiune pentru a ajuta la combaterea islamiștilor radicali, după ce președinții din Niger, Mali, Ciad, Burkina Faso și Mauritania, țările G 5 din regiunea Sahel, s-au întâlnit cu aliații europeni și internaționali pentru a discuta situația de securitate.

Atacul din Burkina Faso a avut loc joi dimineață între localitățile Marqui și Tokabango. Militanții au executat o ambuscadă asupra rezidenților care se îndreptau spre o piață din Dolbel, în Niger, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Oseni Tambora. În ambuscadă, au fost ucise opt persoane, iar alte nouă rănite. Un responsabil de securitate a menționat că o persoană rănită și-a pierdut viața.

În Mali, surse guvernamentale au declarat că "cel puțin 9 persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite sau date dispărute, într-o serie de atacuri lângă Bandiagra din regiunea Mopti din centrul țării". Militanții au deschis focul în două sate, miercuri seara, și joi au executat o ambuscadă asupra unor vehicule de transport public pe drumul dintre Sivari și Pancas.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel