Cel mai nou avion de transport al Forțelor Aeriene Ruse s-a prăbușit în apropiere de Moscova (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un prototip al celui mai nou avion rusesc de transport militar, un Ilyushin IL-112V, s-a prăbușit marți dimineață în Rusia, în apropiere de Moscova. Incidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament la baza aeriană Kubinka. 

Mai mulţi matori oculari au surprins momentul în care unul dintre motoarele avionului IL-112V este cuprins de foc, cu puţin timp înainte ca acesta să aterizeze la baza aeriană Kubinka, precizează publicaţia Defence-Blog.

Mass-media rusă relatează că avionul era un prototip IL-112V al Forţelor Aeriene Ruse, iar la momentul prăbuşiri efectua un zbor de antrenament. Toți cei trei membri ai echipajului, aflaţi la bordul aeronavei, şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

Compania dezvoltatoare, Ilyushin Aviation Complex, a confirmat informația privind accidentul, iar United Aircraft Corporation a precizat că la manşa aeronavei se afla pilotul Nikolai Kuimov, erou al Rusiei, cu o lungă experienţă în testarea aeronavelor.

IL-112V este un avion de transport ușor rusesc de generație nouă, dezvoltat de Ilyushin Aviation Complex şi produs de Voronezh Aviation Plant. Primul zbor al acestei aeronave militare a avut loc în 2019, fiind gândită să înlocuiască bătrânele avioane An-24 și An-26 ale Forţelor Aeriene Ruse.

IL-112V a fost proiectat să răspundă nevoilor armatei ruse în materie de transport militară – militari, arme, echipamente ușoare și alte încărcături cu o greutate maximă de până la cinci tone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel