“Cel mai bogat om din structurile de forță ale Rusiei” a fost reținut pentru luare de mită. Timur Ivanov, adjunctul ministrului rus al apărării, riscă 15 ani de închisoare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Comitetul de Investigații (CI) din Federația Rusă a anunțat că, în seara zilei de 23.04.2024, adjunctul ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost reținut, sub suspiciunea de luare de mită. În urmă cu numai câteva ore, acesta participase la o ședință a Colegiului Ministerului Apărării.

,,Suspectat de comiterea unei infracțiuni în temeiul aliniatului 6 al articolului 290 din Codul penal al Federației Ruse (luare de mită), ministrul adjunct al apărării, Timur Vladimirovici Ivanov, a fost reținut de către anchetatori”, se arată într-un comunicat de presă al CI, preluat de agenția Tass.

Suma mitei primite de Ivanov a fost mai mare de un milion de ruble, ceea ce înseamnă că acesta poate primi o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Secretarul de presă al prețedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a fost informat despre reținerea lui Timur Ivanov, după ce în prealabil acest fapt a fost adus la cunoștința ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu.

În rândul specialiștilor militari, se consideră că Timur Ivanov este “cel mai bogat om din structurile de forță ale Federației Ruse”.

Ivanov s-a născut în 1975, la Moscova. În anul 1997, a absolvit Universitatea de Stat M.V. Lomonosov din Moscova. În perioada 1999-2012 a lucrat la întreprinderi din complexul de combustibili și energie al Federației Ruse. În 2012, a devenit vicepreședinte al Guvernului Regiunii Moscova. În 2013, a fost numit la conducerea societății Oboronstroy a Ministerului rus al Apărării. Începând din mai 2016, a fost numit viceministru al apărării.

Comentariul autorului: Doctorul în economie, Timur Ivanov, este unul dintre cei 12 adjuncți ai ministrului rus al apărării, responsabil pentru organizarea administrării proprietăților, staționarea trupelor, locuințele și sprijinul medical al forțelor armate, precum și pentru achizițiile din cadrul comenzilor de stat pentru apărare.

 Ivanov este considerat un apropiat al ministrului Serghei Șoigu, care se pare că l-a adus în minister. De altfel, în perioada în care Timur Ivanov a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Guvernului Regiunii Moscova, Serghei Șoigu ocupa funcția de guvernator al capitalei Federației Ruse.

Analiștii ruși apreciază că reținerea lui Timur Ivanov ar putea fi legată de o posibilă plecare a lui Serghei Șoigu de la conducerea Ministerului rus al Apărării, care ar putea fi precedată de o epurare a apropiaților acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel