Cehii au predat poliției un antitanc și chiar un tanc T-34 deținut ilegal

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În Cheia a intrat în vigoare în luna ianuarie o lege privind amnistia persoanelor care predau de bună voie armele deținute ilegal. Nu mică a fost mirarea polițiștilor când cetățenii s-au prezentat cu un adevărat arsenal de luptă.

Locuitorii Republicii Cehe au predat un tanc T-34 și un antitanc SU-100, printre alte zeci arme, în timpul amnistiei, transmite TASS.

”Când am filmat un videoclip despre amnistia armelor și am spus cu exagerare că vom accepta chiar și un tanc, nu ne așteptam ca acesta să inspire oamenii să facă acest lucru. Vă prezentăm câteva dintre articolele predate: un SD -100 de artilerie și un tanc T-34-85", a declarat poliția pe pagina sa de Twitter.

 

Postarea este însoțită de mașinile de luptă sovietice din epoca celui de-al doilea război mondial.

Antitancul SU-100 a fost produs ca SD-100 în Cehoslovacia sub licență sovietică între 1953 și 1956. În total au fost fabricate 770 de unități în republică, în timp ce Uniunea Sovietică a produs un total de 4.011 astfel de blindate.

 

Tancul T-34-85 a fost produs și în Cehoslovacia între 1952 și 1958. În total au fost produse 3.185 de tancuri în republică, iar unele dintre ele servesc încă în unele țări africane.

T-34 a fost principalul tanc de luptă al Armatei Roșii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Modelul din 1941 cântărea 26,5 tone, avea o lungime de aproximativ 7 metri și o lățime de 3 metri. Echipajul tancului era format din 4 membri, ulterior 5. Cu un motor diesel de 500 CP, T-34 putea să atingă o viteză de 53 km/h și o autonomie de până la 400 km. Foarte mobil și robust, T-34 a fost un tanc ieftin fiind fabricate peste 80.000 de exemplare. Ulterior modelul a fost exportat în 27 de țări. Armamentul principal era un tun F-34 de 76,2 mm și două mitraliere DT.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel