Cehia vrea să ceară Rusiei despăgubiri pentru exploziile de la depozitele de muniții din Vrbetice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Depozit munitii cehia Vrbetice  Sursa foto: Twitter/Police Cr
Depozit munitii cehia Vrbetice Sursa foto: Twitter/Police Cr

Republica Cehă intenționează să ceară cel puțin 1 miliard de coroane (aproximativ 39 de milioane de euro) de la Rusia ca despăgubire pentru daune materiale provocate în urma exploziilor de la depozitele din satul Vrbetice, relatează Ceska Televise TV Channel, citându-l pe ministrul Finanțelor, Alena Schillerova.

"Cea mai simplă modalitate de a obține plata despăgubirilor din Rusia este de a folosi normele dreptului internațional. Dacă urmăm calea solicitării despăgubirilor, de exemplu, prin proceduri penale, aceasta poate să dureze mult timp", a declarat Alena Schillerova pentru Ceska Televise TV Channel, transmite TASS.

Pe 17 aprilie, Cehia a anunțat că spioni ruși au fost implicați în exploziile de depozitele de muniție din satul Vrbetice în 2014 și a expulzat 18 angajați ai Ambasadei Rusiei la Praga. Ministerul rus de Externe a protestat împotriva acestei mișcări și a declarat personae non grata 20 de angajați ai ambasadei cehe de la Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel