Cehia şi SUA vor efectua un zbor de observare deasupra Rusiei cu un avion românesc An-30

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
avion românesc de observare An-30
avion românesc de observare An-30

În perioada 2-6 septembrie, militarii americani și cehi vor efectua un zbor de observare deasupra teritoriului Rusiei și Belarusului, în timp ce militari ruși vor zbura deasupra Finlandei cu o aeronavă Antonov An-30B, a relatat luni ziarul rus Krasnaya Zvezda, citând o declarative a lui Sergei Ryzhkov, şeful Departamentului de Reducere a Riscului Nuclear, din cadrul Ministerului rus al Apărării, a precizat agenţia rusă de presă TASS.

,,În cadrul realizării Tratatului internaţional "Cer Deschis", Rusia intenționează să efectueze un zbor de observare peste Finlanda, în conformitate cu prevederile Tratatului, folosind un avion de cercetare Antonov An-30B", a spus Ryzhkov, adăugând că zborul va avea loc între septembrie. 2 și 6, de pe aeroportul Vantaa, în apropierea capitalei finlandeze Helsinki.

Avionul de observare An-30 face parte din clasa de avioane nedestinate utilizării vreunui tip de armament.

,,În aceeași perioadă, în cadrul respectării prevederilor Tratatului ,,Cer Deschis'', o misiune comună a Statelor Unite și a Republicii Cehe va desfășura un zbor de observare deasupra teritoriului Rusiei și Belarusului din aerodromul Kubinka, folosind un avion românesc de observare An-30", a adăugat oficialul.

Tratatul privind cerurile deschise a fost semnat la Helsinki la 24 martie 1992, de statele membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002. Acordul include 34 de țări, dintre care cele mai multe sunt membre NATO, plus Rusia, Belarus, Ucraina, Georgia, Bosnia și Herțegovina, Suedia și Finlanda. Rusia a ratificat Tratatul la 26 mai 2001.

Scopul acordului este de a ajuta la crearea încrederii între țări prin îmbunătățirea mecanismelor de control al activităților militare și respectarea acordurilor de control al armelor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel