Cehia și Slovacia folosesc în comun programul NATO - Strategic Airlift International Solution

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cehia și Slovacia folosesc în comun programul NATO - Strategic Airlift International Solution (SALIS) - pentru transportul aerian al echipamentelor de urgență din China, a anunțat Support and Procurement Agency a NATO( NSPA), transmite Jane.

Primul zbor SALIS cu un avion de transport Antonov An-124-100 „Condor" a ajuns pe aeroportul Shenzhen, în sud-estul Chinei, pe 20 martie. Aici a fost încărcat cu 70 de tone de echipament medical de protecție cu destinația Aeroportul Pardubice din Cehia, unde a aterizat pe 21 martie. Un alt zbor a avut loc pe 23 martie către Slovacia iar următorul va avea loc pe 31 martie pentru Cehia.

„Contractorul, Antonov Logistics SALIS (ALS), a implementat proceduri pentru a asigura o protecție maximă pentru echipajul aerian. De exemplu, contactul direct dintre echipaj și personalul de la destinație este interzis. Autoritățile chineze au acceptat să se abată de la regulile lor, permițând echipajului avionului să rămână la bord în timpul controalelor documentelor", a declarat un ofițer NSPA.

Potrivit NSPA, au fost alocate echipaje suplimentare acestor misiuni pentru a permite zboruri non-stop Shenzhen - Pardubice și au fost acordate permise speciale pentru a depăși restricțiile actuale.

Scopul contractului SALIS este de a facilita desfășurarea rapidă a echipamentelor de dimensiuni mari în sprijinul operațiunilor NATO sau al UE. Cele nouă națiuni participante la contractul SALIS sunt Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Norvegia, Polonia, Slovacia și Slovenia. În decembrie 2018, NSPA a semnat un contract cu Antonov Logistics pentru a obține accesul la cinci aeronave An-124. În plus, actualul contract oferă și acces la aeronavele An-22, An-225 și Ilyushin IL-76. În 2019, contractul SALIS prevedea 1.900 de ore de zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel