Coronavirus: Cehia declară stare de urgenţă şi închide frontierele

S.I. Catalin |
Data publicării:

Republica Cehă a decretat joi stare de urgenţă şi va închide graniţele pentru călătorii străini care vin din 15 ţări, printre care Franţa, Germania, Austria sau Marea Britanie, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi premierul ceh Andrej Babis, citat de Reuters şi AFP.

Totodată, nici cetăţenii cehi nu vor mai putea călători în aceste 15 ţări ''de risc''. Vor fi adoptate unele excepţii pentru cetăţenii care lucrează în comunităţile transfrontaliere.

Între alte măsuri guvernul de la Praga a mai decis interzicerea evenimentelor publice cu participarea a peste 30 de persoane şi închiderea unor spaţii publice cum sunt centrele de sport sau de servicii spa, teatrele, cinematografele, cluburile şi bibliotecile, în timp ce restaurantele vor fi nevoite să închidă la ora 20.00, a afirmat premierul.

Cele 15 state ''de risc'' vizate de această interdicţie sunt: China, Coreea de Sud, Iran, Italia, Spania, Austria, Elveţia, Suedia, Norvegia, Olanda, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Conform celor mai recente informaţii, în Cehia se înregistrează 94 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Ministrul ceh de interne Jan Hamacek a anunţat că la frontierele cu Germania şi Austria vor mai rămâne deschise numai 11 puncte de trecere, unde persoanele care trec graniţa vor fi evaluate medical pentru a fi eventual plasate în carantină, potrivit Agerpres. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel