Cehia amenință Rusia cu noi expulzări a diplomaților

Eduard Pascu |
Data publicării:

Republica Cehă a cerut miercuri ca Rusia să permită revenirea a 20 de cehi membri ai personalului ambasadei la Moscova până joi, în caz contrar riscând alte expulzări ale diplomaţilor săi din Praga, a declarat miercuri ministrul de externe ceh Jakub Kulhanek, relatează Reuters.

Republica Cehă a anunţat sâmbătă expulzarea a 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014. În ripostă, Moscova a anunţat că 20 de angajaţi ai ambasadei cehe sunt "persona non grata" şi trebuie să părăsească Rusia până la sfârşitul zilei de luni, 19 aprilie, transmite Agerpres.

Cehia a transmis luni că expulzarea de către Rusia a 20 de angajaţi ai ambasadei sale la Moscova ca răspuns la expulzarea de către Praga a 18 diplomaţi ruşi este o reacţie mai puternică decât s-a aşteptat, iar guvernul va lua în considerare noi măsuri, notează Reuters.

Guvernul ceh a precizat că are suspiciuni rezonabile că cei doi agenţi secreţi ruşi acuzaţi de otrăvirea cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Marea Britanie în 2018 s-au aflat în spatele exploziei din 2014 de la un depozit de arme din Cehia, când două persoane şi-au pierdut viaţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel