Cehia pregătește noi livrări de arme către Ucraina: Este important ca ajutorul să fie constant

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Republica Cehă intenționează să furnizeze către Ucraina un nou lot de arme, deoarece ministrul ceh al Apărării, Yana Chernokhova, consideră că ,,este important ca ajutorul să fie constan''.

Potrivit acesteia, de la sfârșitul lunii mai, guvernul ceh a oferit deja Ucrainei un ajutor militar în valoare de peste 3,5 miliarde de coroane (aproximativ 140 de milioane de euro).

,,Este important ca  ajutorul să fie constant'', a subliniat ministrul ceh a Apărării, potrivit Novinky.cz.

 

Republica Cehă pregătește în prezent noi livrări de arme către Ucraina

 

Yana Chernokhova a spus că Republica Cehă intenţionează să trimită în viitorul apropiat armament suplimentar Ucrainei, în valoare de 24-28 de milioane de euro. Cernohova a confirmat, de asemenea, că Republica Cehă a furnizat Ucrainei arme și echipamente grele, inclusiv tancuri și elicoptere.

Ministerul ceh al Apărării cooperează și cu Ambasada Ucrainei la Praga în domeniul achiziționării de arme și echipamente militare din bani donați de către cetățenii de rând din Cehia care vor să ajute Ucraina.

La Ambasada Ucrainei din Praga a fost înființat un cont special pentru a strânge bani pentru achiziția de arme.În prezent, această sumă este de aproximativ 1,2 miliarde de coroane.

De la începutul invaziei rusești, Republica Cehă a trimis arme de calibru mic, rachete și echipamente medicale în Ucraina. Potrivit informaţiilor apărute anterior în mass-media, Republica Cehă a trimis și echipamente grele în Ucraina, inclusiv obuziere autopropulsate DANA , lansatoare de rachete multiple RM-70 , tancuri T-72 și vehicule de luptă pentru infanterie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel