Cecenii lui Kadârov sunt dislocați la Bahmut pentru a opri progresele Armatei ucrainene în sudul localității

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov, batalionul Akhmat format din ceceni se mută la Klișciivka, localitate aflată la 2 kilometri sud de Bahmut. 

Klișciivka se află la mică distanță de Bahmut și în apropierea acestei localități, ucrainenii s-au descurcat bine în ultima perioadă. Au eliberat 30 de kilometri pătrați de teritoriu, de departe cele mai mari câștiguri pe frontul Bahmut din ultimele două luni.

Klișciivka în sine este situat într-o zonă joasă, dar înălțimile de lângă el sunt ocupate. Forțele armate avansează pe flancul sudic al Bahmutului, iar Rusia, prin aducerea ”kadîroviților”, încearcă să încetinească avansul Kievului în zonă.

Harta zonei Bahmut / Sursa: ISW

„Unitățile speciale ale lui Akhmat sub comanda lui Apta Alaudinov au fost mutate în direcția dificilă Bahmut. Un astfel de angajament arată încrederea Marelui Stat Major și capacitatea ridicată de luptă a unității”, a spus Kadîrov pe Telegram, amintind că batalionul Akhmat se află sub patronajul Ministerului rus al Apărării din iunie.

Kadîrov susține că a vorbit chiar și cu Alaudinov. Șeful Akhmat i-ar fi spus că situația din Klișciivka era sub control. Kadîrov a postat, de asemenea, un videoclip în care îl arată pe Alaudinov mergând pe un drum de țară cu luptătorii ceceni.

Anterior, „corespondenții militari” ruși raportaseră retragerea armatei ruse din Klișciivka, dar apoi au negat această informație.

Klișciivka se află între Bahmut și Andriivka, și este o zonă importantă de pe frontul Bahmut, unde ucrainenii reușesc să avanseze prin apărarea rusă. În ultimele două luni, apărătorii  ucraineni au avansat 30 de kilometri pătrați.

Potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington, forțele ucrainene au lansat duminică o contraofensivă pe trei fronturi. Pe lângă Bahmut, există și operațiuni în direcția Berdiansk și Melitopol. Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleskandr Sîrski, a publicat un videoclip pe Telegram în care descrie progresul ucrainenilor în direcția Bahmut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel