O mare fabrică de microelectronice din Rusia a fost ținta dronelor kamikaze

O explozie puternică a zguduit fabrica Kremnii El din Briansk, aflată în vestul Rusiei, a informat presa locală.

Guvernatorul regiunii Bryansk, Aleksander Bogomaz, a confirmat atacul cu drone kamikaze asupra unei „instalații industriale din Bryansk”.

Potrivit guvernatorului, clădirea administrativă a fabricii a luat foc și nu au fost victime. Pompierii și serviciile de urgență sunt la fața locului, a spus Bogomaz, citat de Meduza.

Guvernatorul regiunii Bryansk a declarat că în noaptea de 7 septembrie, trei drone ucrainene au fost doborâte în regiune. Potrivit acestuia , epava uneia dintre drone a deteriorat „geamurile clădirii gării Bryansk I, piața gării și mai multe mașini”. Mai târziu, guvernatorul a raportat despre o altă dronă doborâtă în zona gării Bryansk I.

La rândul său, ministerul rus al Apărării susține că apărarea aeriană rusă „a interceptat două drone deasupra Bryansk, dintre care una a fost distrusă în aer”.

Kremnii El (Silicon EL)  este una dintre cele mai mari fabrici de microelectronice din Rusia, iar acolo sunt fabricate piesele necesare pentru producerea lui Iskander.

Atacurile cu drone, dependente de comunicațiile prin satelit

Atacurile cu dronă au devenit o armă imprtantă și pentru Ucraina, care depinde în mare măsură de rețeaua Starlink deținută de Elon Musk. Importanța Starlink a fost subliniată recent și de CNN, care dezvăluie că , în 2022, Elon Musk a ordonat în secret comunicațiilor Starlink în largul coastei Crimeei pentru a contracara un atac ucrainean asupra marinei ruse din Sevastopol.

Potrivit jurnalistului, dronele subacvatice ucrainene cu explozibili s-ar fi „apropiat de flota rusă”, dar apoi au eșuat la țărm.

Isaacson scrie că decizia lui Musk a fost determinată de teama de represalii din partea Rusiei. Șeful SpaceX ar fi vorbit cu oficiali ruși și a fost sigur după aceste conversații că Rusia ar putea folosi arme nucleare într-o situație similară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel