Cea mai grea iarnă de la al Doilea Război Mondial. Kievul, pregătiri de scenariu cel mai rău, dar nu va fi evacuare în masă. Kliciko: Unde ar trebui să evacuăm?

Autoritățile de la Kiev nu exclud cel mai rău scenariu de desfășurare a evenimentelor în timpul iernii, când va exista o lipsă totală de energie electrică, căldură și apă. Dar evacuarea populației nu este prevăzută.

Kievul s-ar putea confrunta cu cea mai dificilă iarnă de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Primarul capitalei Vitali Kliciko a declarat într-un interviu acordat BBC că nu va recomanda evacuarea orașului, dar le recomandă locuitorilor să aibă suficiente rezerve în locuințe..

„Nu excludem cel mai rău scenariu de desfășurare a evenimentelor, când va fi o lipsă totală de energie electrică, căldură și apă.

Trebuie să fim pregătiți și să știm ce trebuie să facem în acest scenariu pentru a ne asigura mijloace de trai, pentru a oferi servicii. Niciunul dintre cetățenii Kievului nu ar trebui să aibă sentimentul că este lăsat singur cu această problemă ”, a spus Kliciko.

El i-a sfătuit pe locuitorii capitalei să aibă acasă rezerve de apă tehnică și potabilă, mâncare și lucruri calde. „În cazul unei întreruperi complete, dacă se va produce distrugerea sistemului de încălzire, apă și energie electrică - sperăm că nu se va întâmpla - dar ar fi bine dacă toată lumea ar face deja aranjamentele cu prietenii, cunoscuții care locuiesc în suburbiile Kievului, și care au o casă acolo. Într-un astfel de scenariu, trebuie să se asigure că au un loc cu căldură, o sobă și apă, să petreacă ceva timp acolo ”, a spus primarul.

În cel mai rău caz, a spus el, s-au făcut stocuri de păcură pentru încălzire, alimente și apă. Punctele de încălzire sunt de asemenea gata.

 

Evacuarea totală, exclusă. Cea parțială...

 

Dar evacuarea locuitorilor de la Kiev, a spus Kliciko, nu este planificată: „Evacuarea nu este prevăzută. Și în general, unde ar trebui să evacuăm? Dar dacă putem găsi locuri mai confortabile în care să petrecem ceva timp, asta este o altă chestiune”.

Klitschko a preconizat că Kievul s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial. Dar nu a exclus evacuarea parțială.

„Trebuie să ne pregătim și pentru cel mai rău scenariu. Ar fi dacă ar fi o întrerupere generală a curentului și temperatura ar fi și mai rece. Apoi o parte a orașului va trebui evacuată, dar nu vrem ca problema să meargă atât de departe ”, a mai spus primarul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel