Ce știm după atacul masiv rus asupra Ucrainei. 11 bombardiere Tu-95 au lansat zeci de rachete de croazieră. MiG-31 au lansat și ele rachete hipersonice

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31K rusesc, lansând o rachetă hipersonică Kinzhal. Foto: Hobbyboss @eBay
MiG-31K rusesc, lansând o rachetă hipersonică Kinzhal. Foto: Hobbyboss @eBay

În cursul nopții de 21.03.2024, harta interactivă a Ucrainei a fost colorată în roșu, indicând o avertizare de raid aerian. De exemplu, populația din Kiev a fost informată despre existența unei amenințări cu rachete lansate de bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS. 

De asemenea, au existat rapoarte privind decolarea unor aeronave MiG-31K.

Din datele cunoscute până acum, o serie de rachete rusești au lovit ținte de la Kiev. Atacul a fost ocnfirmat și de la Kiev. Potrivit portalului rus de propagandă Topwar o rachetă ar fi distrus atelierul unei fabrici implicate în producția de
echipamente militare.

Se presupune că au existat și lansări de rachete hipersonice Kinzhal, deși nu există o confirmare oficială.

Pe lângă țintele din Kiev și Regiunea Kiev, au fost vizate și obiective din regiunea vecină Jitomir.

Surse ucrainene susțin că, alături de rachetele de croazieră lansate din aer, au fost folosite și rachete balistice.

 

Rușii au lansat rachete din bombardiere Tu-95MS și rachete hipersonice Kinzhal din MiG-31K

 

2. Tu-95MS... (tu_95ms_39097100.jpg)

Tu-95MS

Forțele Aeriene ale Ucrainei au confirmat atacul cu rachete din noaptea de 21 martie, precizând că trupele ruse au lansat două rachete balistice (aerobalistice) de tip Iskander-M (KN-23) și Kh-47M2 Kinjal, precum și 29 de rachete de croazieră Kh- 101/Kh-555. Acestea din urmă au fost lansate din zonele Volgodonsk și Engels de 11 bombardiere strategice Tu-95MS.

Rachetele au venit din direcția nord, direcția principală a atacului fiind reprezentată de Kiev.

În respingerea atacului aerian au fost implicate unități de rachete antiaeriene din cadrul Forțelor Aeriene și unități mobile ale Forțelor Armate. Ca urmare a acțiunilor de luptă, toate rachetele rusești au fost doborâte în Regiunea Kiev, susțin ucrainenii.

Comentariul autorului: Pe rețelele de socializare a fost confirmată prezența în aer a bombardierelor rusești de tip Tu-95MS. Aproximativ 9-10 aeronave de acest tip au decolat de pe aerodromul Olenya din Regiunea Murmansk și s-au deplasat către raioanele de lansare.

De asemenea, trei avioane de vânătoare MiG-31K dotate cu rachete hipersonice Kinjal au fost semnalate în partea de vest a Federației Ruse. Cel mai probabil, acestea au decolat de pe aerodromul Savasleyka din Regiunea Nijni Novgorod.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel