Ce se știe despre moartea lui Raisi: Elicopterul Bell 212 s-a izbit de un vârf de munte iar pe lângă președintele Iranului a murit și ministrul de externe

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ebrahim Raisi, președintele defunct al Iranului
Ebrahim Raisi, președintele defunct al Iranului

Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, și-au pierdut viața în urma prăbușirii elicopterului care îi transporta într-o zonă muntoasă, în condiții de vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian. 

Echipele de căutare au găsit epava în provincia Azerbaidjanul de Est, informează Reuters.

"Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în prăbușire", a declarat un înalt oficial iranian pentru Reuters, sub rezerva anonimatului din cauza sensibilității subiectului.

Televiziunea de stat a Iranului și agenția de presă iraniană Mehr au confirmat decesele președintelui și ministrului de externe iranian, relatând că "toți pasagerii elicopterului care îi transporta pe președintele iranian și ministrul de externe au devenit martiri".

Anterior, un oficial iranian a declarat pentru Reuters că elicopterul era complet ars la locul prăbușirii, duminică.

Postul de televiziune de stat a difuzat imagini de la locul accidentului, unde se putea observa cum elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, fără să fie oferite detalii oficiale privind cauza prăbușirii.

 

Președintele Iranului zbura cu un elicopter Bell 212

 

Agenția de presă de stat IRNA, citată de Agerpres, a transmis că Raisi zbura cu un elicopter de fabricație americană Bell 212.

Echipele de salvare s-au luptat toată noaptea cu viscolul și terenul dificil pentru a ajunge la epavă la primele ore ale zilei de luni.

"Odată cu descoperirea locului prăbușirii, nu au fost detectate semne de viață printre pasagerii elicopterului", a declarat șeful Semilunii Roșii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

Anterior, postul național a oprit toate programele obișnuite pentru a difuza rugăciuni în memoria lui Raisi în toată țara.

La primele ore ale zilei de luni, televiziunea de stat iraniană a arătat o echipă de salvare, purtând jachete fosforescente și torțe de cap, înghesuită în jurul unui dispozitiv GPS în timp ce se deplasa pe jos pe un versant în beznă, pe viscol.

Mai multe țări și-au exprimat îngrijorarea și au oferit asistență pentru orice operațiune de salvare.

Casa Albă a declarat că președintele american Joe Biden a fost informat despre accident. China a spus că este profund îngrijorată, iar Uniunea Europeană a oferit tehnologie de cartografiere prin satelit de urgență.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel