Ce se întâmplă cu Abrams din Ucraina. Brigada 47 neagă retragerea tancurilor de pe linia frontului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În pofida zvonurilor apărute în ultimele zile, forțele ucrainene spun că echipamentul ucrainean se află în zona linie de contact.

Într-o informare de ultimă oră, Brigada 47 mecanizată a negat informațiile din presă conform cărora tancurile americane Abrams ar fi fost retrase din prima linie și a făcut apel la populație să aibă încredere doar în informațiile oficiale.

Sâmbătă, 27 aprilie, serviciul de presă al brigăzii a raportat pe Telegram că tancurile „se prezintă perfect pe câmpul de luptă și cu siguranță nu vom ascunde de inamic".

Brigada a adăugat că nu vor comenta public ce, unde și în ce scop vor fi transferate tancurile de către forțele armate.

Anterior, agenția AP, cu referire la oficiali militari americani nenumiți, a raportat că Ucraina a retras temporar tancurile Abrams de pe linia frontului - parțial din cauza dronelor rusești. Potrivit AP, cinci Abram au fost pierdute în urma atacurilor rusești.

Mișcarea ar fi putut avea sens, dat fiind faptul că, odată cu ploile de primăvară, mișcările blindatelor americane sunt îngreunate de solul dificil din Ucraina.

Precizăm că analiștii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) au sugerat că Ucraina a decis să-și protejeze un număr limitat de Abrams, deoarece „ orice vehicul blindat de pe câmpul de luptă fără protecție activă și sisteme anti-drone este foarte vulnerabil la loviturile dronelor, artileriei și rachete ghidate antitanc”.

Citește și: Retragerea tancurilor Abrams de pe front arată că niciun stat care ajută Ucraina nu a învățat o lecție fundamentală a acestui război

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel