Ce cred ucrainenii despre invadarea Ucrainei de către Rusia - Sondaj

DefenseRomania Team / 11 dec 2018 / 23:31

Doar unul din cinci ucraineni consideră că teama de invadare a Ucrainei de către Rusia nu este realistă.

Într-un sondaj realizat în Ucraina, informează Unian, aproximativ 22% dintre cetățeni consideră riscul unei posibile invadări a țării lor de către Rusia este foarte mare. 29% sunt de părere că riscul este mediu și 17% dintre cei intervievați nu consideră niciun risc în ceea ce privește o invadare a Ucrainei de către Rusia.

Interesant este că 60% nu consideră oportună instaurarea legii marțiale în zece regiuni ale țării. Sondajul a fost efectuat  în perioada 4-10 decembrie și are o marjă de eroare de 2,2%.

La 25 noiembrie, trei nave ale Forţelor navale ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - cu 24 de marinari au fost capturate de gărzile de coastă ruse în timp ce se pregăteau să intre în strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei.

Marina ucraineană a calificat incidentul drept 'act de agresiune', declarând că a informat Moscova în avans despre trecerea navelor prin strâmtoarea Kerci.

În acelaşi timp, Rusia a declarat că nu a primit niciun fel de înştiinţare de acest gen, iar navele ucrainene au ignorat somaţiile gărzilor de coastă ruse.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy