Ce cred ucrainenii despre invadarea Ucrainei de către Rusia - Sondaj

11 dec 2018 / 23:31

Doar unul din cinci ucraineni consideră că teama de invadare a Ucrainei de către Rusia nu este realistă.

Într-un sondaj realizat în Ucraina, informează Unian, aproximativ 22% dintre cetățeni consideră riscul unei posibile invadări a țării lor de către Rusia este foarte mare. 29% sunt de părere că riscul este mediu și 17% dintre cei intervievați nu consideră niciun risc în ceea ce privește o invadare a Ucrainei de către Rusia.

Interesant este că 60% nu consideră oportună instaurarea legii marțiale în zece regiuni ale țării. Sondajul a fost efectuat  în perioada 4-10 decembrie și are o marjă de eroare de 2,2%.

La 25 noiembrie, trei nave ale Forţelor navale ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - cu 24 de marinari au fost capturate de gărzile de coastă ruse în timp ce se pregăteau să intre în strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei.

Marina ucraineană a calificat incidentul drept 'act de agresiune', declarând că a informat Moscova în avans despre trecerea navelor prin strâmtoarea Kerci.

În acelaşi timp, Rusia a declarat că nu a primit niciun fel de înştiinţare de acest gen, iar navele ucrainene au ignorat somaţiile gărzilor de coastă ruse.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.27