Ce cred ucrainenii despre invadarea Ucrainei de către Rusia - Sondaj

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Doar unul din cinci ucraineni consideră că teama de invadare a Ucrainei de către Rusia nu este realistă.

Într-un sondaj realizat în Ucraina, informează Unian, aproximativ 22% dintre cetățeni consideră riscul unei posibile invadări a țării lor de către Rusia este foarte mare. 29% sunt de părere că riscul este mediu și 17% dintre cei intervievați nu consideră niciun risc în ceea ce privește o invadare a Ucrainei de către Rusia.

Interesant este că 60% nu consideră oportună instaurarea legii marțiale în zece regiuni ale țării. Sondajul a fost efectuat  în perioada 4-10 decembrie și are o marjă de eroare de 2,2%.

La 25 noiembrie, trei nave ale Forţelor navale ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - cu 24 de marinari au fost capturate de gărzile de coastă ruse în timp ce se pregăteau să intre în strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei.

Marina ucraineană a calificat incidentul drept 'act de agresiune', declarând că a informat Moscova în avans despre trecerea navelor prin strâmtoarea Kerci.

În acelaşi timp, Rusia a declarat că nu a primit niciun fel de înştiinţare de acest gen, iar navele ucrainene au ignorat somaţiile gărzilor de coastă ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel