Caz otrăvire Skripal. România, poziție oficială după raportul OIAC

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia
colonelului GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia

MAE salută raportul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), elaborat la solicitarea de asistență tehnică a Marii Britanii ca urmare a incidentului de la Amesbury și apreciază decizia autorităților britanice de a publica rezumatul acestuia.

Rezultatele confirmă analizele Marii Britanii referitoare la identitatea agentului chimic utilizat, care a condus la moartea unui cetățean britanic. MAE își exprimă, încă o dată, solidaritatea cu Marea Britanie, aliat NATO și UE, și reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a acestor acte care amenință securitatea colectivă și constituie o încălcare gravă a dreptului internațional.

România va sprijini orice efort la nivel aliat și internațional menit să contribuie la respectarea dreptului internațional și la interzicerea utilizării armelor chimice și se pronunță în favoarea adoptării de măsuri ferme care să prevină repetarea unor astfel de acțiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel